Cum delimitam incaperile?

pereti falsiIndiferent de modalitatea pe care o alegem de a delimita spatiile din locuinta - paravanul clasic, rafturi cu carti, perdele sau anumite piese de mobilier - trebuie sa stim ca diversitatea este enorma, iar creativitatii nu i se impune absolut nicio granita. Toate aceste lucruri pe care le asezam in locuinta pentru a face diferenta sau a trage linia intre un anumit tip de incapere si altul creeaza un mediu confortabil, sunt decorative si de cele mai multe ori si multifunctionale.

In timp ce in secolul 18 doamnele nobililor francezi se schimbau dupa paravane pompoase, in zilele noastre acest tip de mobilier istoric are functia de a imparti anumite incaperi sau spatii. Astfel de-a lungul anilor acesta nu si-a schimbat doar functia , ci si design-ul.

Draperiile verticale din plastic, recunoscute drept un mod de a ne proteja de ochii curiosilor de afara si care de regula se amenajeaza la ferestre, pot fi utilizate fara nicio problema cu ajutorul unei sine amplasate pe tavan si drept "granita" intre cele doua spatii.

In cazul in care spatiul este mic, dar nu doriti sa renuntati la un delimitator, magazinele de specialitate va propun perdele decente. Acestea impart spatiul in mod foarte clar, dar totusi avand in vedere ca sunt usor transparente si nu sunt rigide nu il micsoreaza din punct de vedere optic. Materialele usoare, care se misca la cel mai mic curent de aer ajuta ca atmosfera din casa sa se transforme in una relaxanta. Cu ajutorul unui suport pentru perdele sau al unei sine puteti prinde "delimitatorul" foarte usor de tavan.

O alta posibilitate de a imparti o camera este aceea de a opta pentru un paravan din sticla. Aceasta posibilitate este intr-adevar extrem de eleganta, insa pretul este ceva mai ridicat fata de clasicul paravan sau de "granita" din materiale.

Posibilitatile de a imparti o incapere in doua parti sunt extrem de multe. Indiferent ca este vorba despre cele care sunt prinse de tavan, de cele statice, de cele din sticla, plastic sau din materiale naturale, sub forma unei piese de mobilier, a unui corp de iluminat sau a unei sculpturi oferta este foarte extinsa. Astfel exista statuete care sunt considerate ca finnd "inlocuitoarele" zidurilor. Multi designeri celebri creeaza astfel de obiecte de arta cu ajutorul carora sa putem decora cat mai frumos cu putinta interiorul celor patru pereti. Comodele sau rafturile cu carti, dar si o canapea frumoasa pot fi aranjate in mod flexibil - uneori lipite de perete, iar alteori drept "delimitatori" ai incaperii.

Sursa foto

InCasa.ro