Cum sa marim vizual o baie mica cu ajutorul placilor de ceramica

Amenajarea unei bai de mici dimensiuni poate fi uneori dificila. Un spatiu redus nu ne permite sa ne punem in aplicare toate ideile de design. Trebuie sa alegem cu atentie schema de culori si mobilierul pe care dorim sa-l integram in decor.

De asemenea, trebuie sa minimizam utilizarea accesoriilor sau a altor obiecte, pentru a evita aglomerarea. Desi pare dificil, o baie mica poate fi foarte simplu de amenajat. Poate fi transformata intr-o incapere pe cat de functionala, pe atat de agreabila.

Uneori este suficient sa ne concentram pe un singur elememnt pentru a face schimbari majore. Placile de ceramica sunt nelipsite din decorul unei bai, astfel, ne putem indrepta atentia asupra acestor elemente pentru a face camera sa para mai spatioasa.

Prin alegerea unui model drept de gresie, putem crea iluzia de spatiu. De asemenea, inlocuirea faiantei cu una noua, cu un design mai interesant, poate fi o solutie low-cost pentru a imbunatati aspectul baii.

Astazi exista foarte multe modele de placi ceramice, foarte frumos ornamentate, incat este practic imposibil sa nu gasim culoarea si modelul potrivit, care sa se integreze cat mai bine in decorul baii. Dar nu orice model poate crea iluzia de spatialitate. Pentru a va ajuta sa depasiti aceasta problema, mai jos sunt cateva idei care sa va ajute sa creati un aspect mai spatios al baii.

Primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este tipul placilor pe care le vom utiliza. In prezent, gresia se gaseste in toate formele, si este facuta din diferite materiale. Proprietarii prefera placile ceramice, deoarece acestea sunt functionale si foarte convenabile la pret. Cei care doresc sa aiba o gresie robusta, placile de sticla reprezinta o buna alegere. Mozaicurile sunt de asemenea perfecte, deoarece acestea sunt rezistente la apa.

 Pentru a castiga vizual spatiu, folositi o gresie de culoare deschisa. Placile ceramice in culori deschise vor reflecta lumina, astfel si spatiul va capata noi dimensiuni. Puteti utiliza oglinzi si un iluminat corespunzator pentru a face spatiul mai eficient. Deoarece un design cu mozaic este mult mai apreciat astazi, puteti folosi acest model si in baie. Mozaicul va ofera o optiune mai creativa, de cele mai multe ori pentru decorul unei bai mici se alege un model simplu din placi de ceramica.

Folositi aceeasi schema de culori pentru placile de ceramica, pentru a crea un aspect general interesant. Tema poate fi diferita, dar asigurati-va ca folositi aceeasi culoare. Aceeasi culoare va crea un efect de profunzime, iar baia ta va parea fara sfarsit.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro