Cum sa obtineti un iluminat placut

iluminat interiorIndiferent ca doriti sa redecorati un colt al camerei sau ca vreti sa imbunatatiti imaginea locuintei dvs. in ansamblu, cei mai multi dintre specialistii in domeniu va vor sfatui sa porniti prin a acorda atentie iluminatului: este acel amanunt care poate valoarifica sau care poate strica frumusetea unui decor.

 

Prin iluminat se intelege un procedeu mult mai complicat decat punerea unor lampi sau montarea unor spoturi in colturile camerei; uneori chiar si cei mai buni experti in design depun un efort considerabil pentru a crea, cu ajutorul luminilor, o imagine perfecta.

Exista cateva sfaturi utile de care ar trebui sa tineti cont:

 

Combinati lumina directa cu multa lumina ambientala

In majoritatea cazurilor in incaperi se foloseste, de regula, o singura sursa de lumina. Acest fapt cauzeaza distribuirea neregulata a luminii, ca si cand totul s-ar concentra intr-un singur loc. Este indicat sa combinati solutiile de iluminat standard cu variante de iluminat ambiental pentru a crea o atmosfera linistitoare.

 

Dati viata colturilor intunecate folosind lumini slabe, in combinatii simple

Rafturile si dulapurile pot fi decorate cu lumini slabe, astfel incat acestea sa se reflecte in colturile intunecate ale camerei.

Imbinati lumina candelabrelor sau a spoturilor cu lumina generata de lampile de masa, cu design simplu

Daca incaperea pe care doriti sa o redecorati este suficient de inalta si de spatioasa pentru a "gazdui" un candelabru de dimensiuni mari, atunci nu ezitati sa aduceti unul. Acesta va adauga stralucire si stil incaperii. Pentru colturile camerei insa folositi varianta 2, creaind o zona separata de lumini.

 

Accentuati piesele deosebite ale camerei focalizand lumina asupra lor

Daca aveti o piesa de mobilier deosebita sau o colectie de obiecte cu care va mandriti puneti-le in valoare print-o sursa de lumina concentrata asupra loc, avand, insa, grija ca aceasta sa nu afecteze integritatea obiectelor de valoare.

Folositi spoturi incastrate in tavan cu lumina ajustabila

Spoturile incastrate sau aplicate creaza o plaja larga de efecte. Ele se pot roti, inclina sau directiona in functie de dorinta dumneavoastra.

Asigurati-va ca iluminatul artificial se armonizeaza cu cel natural.

www.incasa.ro