Decor rustic cu trunchiuri de copac si busteni

Daca ne dorim o amenajare in stil rustic trebuie sa optam pentru elemente naturale, iar lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru un astfel de decor. Lemnul este prezent aproape in toata incaperea, in mobilier, pardoseala, accesorii, chiar si peretii sunt imbracati in lemn.

Pentru a iesi putin din tipare, in locul mobilierului si a decoratiunilor gata facute putem opta pentru elemente realizate chiar de noi. Piesele de mobilier le putem confectiona din arbusti sau trunchiuri de copac. De asemenea, in afara de mobilier, putem face si alte produse moderne si utile pentru casa, cum ar fi sfesnice, vaze, lampi din lemn, balustrade.

Fiind un material usor de modelat, lemnul ne da posibilitatea sa cream piesele in formele dorite. De exemplu, in bucatarie putem folosi in locul blatului clasic un trunchi mare de copac montat pe un cadru de fier. Pentru camera de zi putem realiza o masa originala dintr-un blat si patru butuci pe post de picioare.

Designul poate fi completat de cateva bancute realizate din jumatatile unui trunchi mic de copac. In locul masutei de cafea sau a noptierei putem opta pentru cateva cioturi de diferite inaltime. Putem pastra culoarea naturala și textura lemnului, sau putem slefui lemnul pentru a obtine o suprafata neteda, pe care sa o vopsim ulterior. Aceste bucati de lemn luate din natura si puse in interior ca atare nu dau incaperii doar un aspect rustic, ci si o nota de originalitate.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro