Plante decorative pentru baie

Sunt frumoase, colorate, si improspateaza aerul in incaperile in care sunt prezente. Este vorba despre cele mai frumoase decoratiuni de interior: plantele. Nu exista incapere in care aceste “accesorii” naturale sa nu se simta bine.

Chiar si in baie unde este un grad crescut de umiditate si putina lumina acestea se pot adapta. Desigur, nu ne referim la orice tip de planta, ci doar la acele specii care se pot dezvolta in aceste conditii. Una dintre acestea este Columnea. Planta iubeste locurile calde, umede si lipsite de curenti de aer, ceea ce o face potrivita pentru baie.

Originara din padurile tropicale ale Americii de Sud, Columnea este o planta cu tulpini agatatoare, permanent verde. Are frunzele ovale, colorate verde inchis, adesea acoperite cu peri albi. Planta infloreste primavara devreme. Florile au forma tubulara iar culoarea acestora poate varia de la rosu pana la portocaliu. Datorita formei florilor, Columnea este denumita popular “Pestisorul auriu”.

Daca faianta si gresia prezinta motive florale, atunci orhideele sunt cele care completeaza cel mai bine decorul. Si acestea prefera caldura si umiditatea. Orhideele sunt plante ce prefera soarele partial si niciodata lumina directa a acestuia. Ferigile sunt de asemenea potrivite pentru a vitalizeaza spatiul si a-l inveseli. Desi nu infloresc, ferigile sunt foarte decorative datorita frunzelor care pot ajunge pana la 30 m lungime. Culoarea frunzelor este verde inchis. Partea inferioara insa este mai deschisa la culoare si pe suprafata acesteia pot fi observate mici pete maro.

Cei care au auzit de Crinul pacii stiu ca planta este dependenta de un sol umed. De asemenea, spatiul in care este pus acesta trebuie sa fie unul umbros si racoros, iar baia este incaperea in care s-ar putea simti ca in mediul natural. Daca va ganditi ca spatiul din baie este unul redus, si nu ar exista loc si de cateva plante decorative, atunci aflati ca exista cateva solutii si pentru baile de dimensiuni mai mici. Aveti un perete liber? Atunci lipiti cu ajutorul unor ventuze mici recipiente pe faianta din baie. Plantele suculente nu au nevoie de lumina soarelui si rezista foarte bine intr-un spatiu cu aburi.

imagine: lushome.com

 

A.I.

InCasa.ro