Incaperea potrivita pentru amenajarea dormitorului

dormitorA avea o casa este unul dintre visele oricarei persoane. Nimic nu pare mai seducator decat sa te trezesti dimineata odihnit in cei patru pereti ai tai. Cu toate acestea dormitorul, reprezentand nucleul locuintei, trebuie amenajat si planificat asa cum trebuie.

Decizia alegerii celei mai potrivite incaperi pentru amenajarea dormitorului este foarte importanta. In cazul in care locuinta detine si un etaj, atunci este indicat ca dormitorul sa fie aranjat acolo, deoarece este mai departe de zgomotul si agitatia strazii, iar incaperea este invadata de mai multa lumina. Cine isi doreste sa fie trezit de primele raze ale soarelui, acela este sfatuit sa aleaga o incapere indreptata spre est. Amenajarea dormitorului in partea de vest este indicata doar pentru persoanele care au in aceasta camera si un spatiu de lucru si vor sa se bucure de apusurile minunate.

Dormitorul - cea mai intima incapere

O treime a vietii noastre ne-o petrecem dormind, de aceea ar fi pacat sa nu ne ocupam de acest spatiu asa cum se cuvine, mai ales ca in zilele noastre dormitorul este utilizat si in alte scopuri: aici cautam linistea si relaxarea, aici ne odihnim si incercam sa uitam de agitatia si de stresul cotidian.

Feng Shui in dormitor

Conform invataturii asiatice evitati mobila care are colturile si canturile iesite foarte tare in evidenta. De asemenea alegerea patului, a dulapului si a comodei trebuie gandita foarte bine. Nu va lasati influentati de diferitele trenduri trecatoare si superficiale, ascultati-va instinctul si ganditi-va in primul rand la necesitatile dvs. Dormitorul este refugiul dvs personal, locul unde va retrageti, unde va relaxati, unde va regasiti linistea si unde va incarcati bateriile.  Atunci cand trebuie sa alegeti in ce zona a locuintei sa fie amenajat dormitorul, invatatura Feng Shui va sfatuieste sa alegeti partea de vest. Aceasta directie detine un efect care diminueaza stresul acumulat si alunga orice fel de lucruri care ne pot irita, agita.

De asemenea ar fi bine ca aceasta incapere sa nu se afle in foarte mare apropiere de baie. In cazul in care din punct de vedere al proiectuilui sau din cauze tehnice acest lucru este imposibil, atunci aveti grija ca noaptea usa baii sau cea care face legatura cu aceasta sa fie inchisa. Acest lucru este important pentru ca astfel impiedicam pierderea energieii pozitive. Conform Feng Shui este bine sa evitam sa amenajam spatiul in care dormim in apropierea usii de la intrarea in locuinta sau in general pe langa locurile de unde provine zgomot. Astfel somnul ne va fi deranjat, iar dimineata ne vom trezi extrem de obositi si de indispusi. Bineinteles ca ordinea si igiena sunt lucruri indispensabile atat in dormitor cat si in intreaga locuinta. Cu toate acestea stresul si criza de timp de peste zi ne face sa lasam aruncate hainele pe jos, in loc sa le ducem la masina de spalat sau in dulap daca e cazul. De asemenea dimineata cand ne grabim si trebuie sa ajungem la servici, cautam in graba hainele potrivite in dulap si lasam in urma noastra un haos total. In ajutorul nostru vin producatorii care au inceput sa fabrice dulapuri extrem de practice, cu sisteme foarte bine gandite si cu spatii foarte bune in vederea depozitarii hainelor. Nu este indicat sa aglomeram spatiul in care dorim sa amenajam dormitorul cu multa mobila sau accesorii mari. In cazul in care mobila are marginile ascutite acestea pot fi "ascunse" cu ajutorul unor plante cu frunze rotunde, deoarece tot ce este ascutit atrage energii negative.  Totusi nu trebuie sa exageram si transformam dormitorul intr-o sera.

Sursa foto

InCasa.ro