Decorarea casei

Decorarea casei si a gradinii este un mod perfect de a va exprima stilul personal si individualitatea. Desi poate fi o experienta descurajanta pentru unii, in cele din urma veti vedaa ca este o experienta care cere entuziasm, si de pe urma careia veti avea multe beneficii. O casa nu trebuie sa fie numai un spatiu functional, poate fi in acelasi timp si un spatiu de relaxare, de incarcare a bateriilor, de distractie, si care sa reflecte aspecte ale personalitatii noastre lumii intregi.

In zilele noastre, piata este plina atat de produse pentru casa si gradina, cat si de sfaturi si informatii despre cum trebuie sa decoratiuni. Aceste informatii se gasesc in carti, reviste, programe de televiziune si, nu in ultimul rand, pe internet. Si totusi, cu toate aceste informatii, gasirea unui stil sau teme de decorare poate fi o intreprindere destul de dificila.

Decorarea se face de obicei atunci cand ne mutam intr-o casa noua, dar se poate face si atunci cand vrem, sau cand nu ne mai place vechiul stil. Cand decoram sau redecoram o camera, trebuie sa ne punem urmatoare intrebare: care este scopul acestui spatiu?

Un spatiu nu trebuie sa serveasca exclusiv unui singur scop, unei anumite activitati, el poate fi amenajat in asa fel incat sa emita si o anumita stare sufleteasca. De exemplu, scopul unei camere in care se ia masa este, evident, acela de a oferi un spatiu in care oamenii sa se adune si sa manance. Adevarat, dar scopul poate fi si acela de a face membrii familiei sau musafirii sa se simta bineveniti si sa dea nastere la conversatii placute. La fel, scopul unui dormitor este acela de a oferi un loc de odihna, dar in acelasi timp, poate fi si un "sanctuar" de liniste in care omul sa se poata relaxa, departe de agitatia vietii de zi cu zi.

Cel de-al doilea scop al unei incaperi poate varia in functie de cel principal; urmatorul pas este sa gasiti piesele de mobilier si accesoriile care sa serveasca acest scop. Vizitarea magazinelor este un mod foarte bun de a afla care sunt preferintele dvs. si de a testa personal difetitele modele.

Pentru a combina stilul dvs. personal cu starea si functia pe care vreti sa le aiba camera, uitati-va prin carti de decoratiuni pentru casa si gradina. Cel mai bun mod de a decora este sa aveti in minte un plan clar. Astfel nu veti cumpara mobila care numai arata bine, dar nu incape in camera sau in zona din gradina.

Este foarte tentant sa urmati trend-ul din design si decoratiuni care sunt la moda, dar acest lucru va duce la redecorari dese si costisitoare. Exista trend-uri care rezista mult, in timp ce altele se sting la fel de repede ca o lumanare, iar diferenta dintre cele doua se poate face foarte usor. Daca mobilierul de gradina e facut din materiale naturale, cu lini clare, bine prelucrate si incorporeaza cateva aspecte ale design-ului traditional, atunci este o piesa clasica si va rezista inca mult timp.

Pe de alta parte, daca este facut din materiale sintetice, are o forma si culoare "neortodoxa" si este si foarte ieftin (sau mai rau, exagerat de scump), atunci probabil nu merita banii. Una sau doua piese de acest gen pot da o nota amuzanta unei camere si pot fi scoase si/sau aduse la loc oricand, dar o camera intreaga decorata cu astfel de mobilier cu siguranta va trebui redecorata mai devreme su mai tarziu. Investitia in piese de mobilier de calitate va va economisi banii si timpul; in plus, acestea nu isi pierd foarte mult din valoare atunci cand va hotarati sa le vindeti.

Temele pentru decorarea gradinii si a casei pot fi schimbate odata cu fiecare sezon, iar elementele pot fi depozitate foarte usor intr-un loc uscat, pana cand vor fi folosite din nou.