Expozitia de picturi a copiilor

desenExpozitia de picturi a copiilor pe peretii locuintei

Indiferent ca sunt folosite culori de ceara sau acuarele vechi, de proasta calitate sau din acelea foarte costisitoare desenele copiilor reprezinta ceva plin de sentimente si imprastie pretutindeni sarmul personal, aducand astfel in cei patru pereti viata si individualitate.

Marea intrebare este de fapt: Cum si unde agatam corect aceste "opere de arta"?
Exista bineinteles cateva spatii clasice, care sunt foarte potrivite pentru aceste creatii. Ideale sunt desigur culorile discrete ale peretilor, albul sau acelea care nu ies in evidenta. Acest lucru nu inseamna ca tapetul colorat si cu modele nu este potrivit. In acest caz este recomandat sa atasam desenului un passepartout, deoarece acesta ii confera o "distanta" neutra fata de peretele incarcat.

Peretii goi de deasupra canapelei sau a comodelor reprezinta un loc bun pentru atarnarea tablourilor, insa si spatiile libere din hol sunt foarte potrivite pentru acest lucru. Trebuie sa ne gandim daca este vorba despre o incapere prin care doar se trece sau despre una in care se sta asezat. Spre exemplu in hol stam in general in picioare, iar in camera de zi ne asezam confortabil. Acest aspect este important deoarece poate influenta decizia cu privire la inaltimea la care vor fi agatate tablourile.

In principiu trebuie precizat faptul ca inaltimea la care sa fie asezate tablourile este relativa si ca tine intr-o anumita masura de incaperea in sine si de mobilierul acesteia. In general trebuie tinut cont, ca marginea de jos a desenului sa fie mai inalta decat scaunele, fotoliile, canapeaua).

In spatii precum holul sau pe peretii goi, langa care nu se afla nicio piesa de mobilier, care sa ne "limiteze", tablourile trebuie asezate in asa fel incat marginea de sus sa fie aproximativ undeva la 1,80 m inaltime. Astfel desenul este asezat la inaltimea ochilor (se merge de la premiza ca un tablou este privit de la o distanta de ca. 1 m).

Trebuie sa avem grija ca proportiile tablourilor sa fie cat de cat in concordanta cu cele ale mobilierului. De exemplu daca atarnam asupra unei comode masive un tablou micut nu este deloc armonios. In afara de acest lucru, detaliile tabloului nu mai pot fi remarcate. Este bine ca desenele sa fie de obicei plasate central desupra mobilei, astfel se naste un echilibru, care emana liniste.

Foto: 1 ; 2

InCasa.ro