Decorarea semineului pe timp de vara

O invazie de plante
Orice semineu adevarat (in care chiar se poate face focul, nu decorativ), are o singura parte negativa: caminul devine o mare gaura neagra imediat ce nu se mai face focul. Ce este de facut in aceasta situatie? E simplu. Amplasati acolo o planta, un parapet, o vaza cu flori sau un alt tip de aranjament decorativ.

Asezarea unei plante decorative prin frunze (feriga din imagine este o idee buna) creaza decorul perfect de vara. Fie ca e adevarata sau artificiala (e recomandat, totusi, sa nu fie artificiala), culoarea intensa, verde, nu numai ca va acoperilocul ramas pustiu, dar va aduce in casa natura.

decorarea semineului vara, cu ferigi, buxus si iedera
Decoratiuni false (trompe l'oeil)
Una din cele mai vechi si des intalnite decoratiuni pentru semineu este parapetul. Un astfel de element, pe care este pictata o scena interesanta sau, ca in imaginea alaturata, un grup de vaze care creaza senzatia de perspectiva. Parapetul are dublu rol: decorativ si practic (nu lasa sa treaca curentii reci de aer).

Orice semineu modern are anumite mecanisme care nu lasa sa treaca aerul. Cu toate acestea, nimic nu se compara cu un parapet asezat in gura caminului. Este un accent decorativ des folosit in amenajarile interioare, mai ales in incaperile in stil traditional.

 decorarea semineului vara, cu vase decorative si statuete
Modul in care au fost pictate vasele da senzatia de perspectiva.
Flori din abundenta
Venirea anotimpului cald este o adevarata sarbatoare de culoare si parfum si cum altfel sa va umpleti locuinta de aerul placut si parfumat, decat aducand inauntru buchete bogate cu flori. Daca doriti, puteti alege plante artificiale - acestea trebuie sa fie confectionate din materiale de buna calitate si sa fie foarte bine finisate, pentru ca altfel efectul este departe de cel dorit.

Forma aranjamentelor poare diferi, in functie de caz. Puteti face un aranjament inalt pe care sa il asezati putin in afara camunului, pentru a nu deranja bustenii sau ochiul de foc. O alta idee este sa faceti o coronita de flori - desigur ca centrul acesteia trebuie sa fie cat mai mic - pe care sa o atarnati de fatada semineului.

 decorarea semineului vara, cu buchete de flori
Semineul s-a transformat intr-o cascada de flori care atrage privirile vizitatorilor.

Lemn de mesteacan si lumanari
O alta solutie - care pe langa faptul ca are o valoare mare din punct de vedere decorativ, este usor de realizat si se potriveste oricarei perioade din an -, este asezarea catorva buturugi de lemn de mesteacan in camin, atunci cand acesta nu este folosit. Mesteacanul are o textura fina, putin stralucitoare, de culoare alba cu dungi negre. Impresia va fi ca semineul este gata oricand sa fie pus in functiune, chiar daca este cald.

La ocazii speciale puteti sa plasati printre buturugi, cu grija, cateva lumanari. Lumina acestora va arata extraordinar in semineu, trebuie numai sa aveti grija sa fie bine fixate.

 lumanari si busteni
Mai slaba ca intensitate decat focul, lumina calda a lumanarilor este amplificata de scoarta alba a mesteacanului.