Stiluri de decorare a semineului

In ceea ce priveste decorarea sau aranjarea spatiului din jurul sau, exista probabil 1001 de raspunsuri. Sa luam numai cateva situatii si sa le analizam.

 semineu 3  semineu 2

Daca semineul se afla intr-o incapere decorata in stilul unei taverne, atunci cel mai potrivit este sa il inconjurati cu panouri de lemn. Fixati deasupra semineului o etajera (consola) de lemn, iar deasupra ei prindeti alt panou de lemn. Acesta va avea rol de panoplie. Aveti prin casa vreun obiect de arta  adus din una din calatoriile dvs. si caruia nu i-ati gasit pana acum nici un loc? Il puteti aseza pe consola semineului. Puteti aseza rafturi cu carti pentru a umple peretii din stanga si dreapta semineului si, daca va permite bugetul, puteti decora cu anouri de lemn intreaga camera. Va fi cu adevarat un loc odihnitor.

 semineu 4  semineu 5

Vreti sa plasati semineul intr-o incapere formala, iar aceasta e decorata in mod clasic sau traditional? Incercuiti deschizatura semineului cu lemnarie atent sculptata in stilul ales pentru camera respectiva, Provincial, Queen Anne, Tudor sau englezesc. Tencuiti peretii din jurul si de deasupra cadrului de lemn si plasati o oglinda aurita sau un tablou deasupra semineului.

Daca doriti ca semineul sa fie intr-o camera decorata intr-un stil contemporan, atunci puteti prinde bucati de oglinda in jurul semineului pentru a-l scoate in evidenta. O alta idee pentru un aspect cat mai casual este ca o zona din jurul semineului sau chiar intreg peretele sa fie decorat cu cuburi de piatra. Pietrele trebuie plasate intr-un tipar cat mai dezordonat, astfel incat unele sa iasa in evidenta mai mult decat altele. Acest aspect denivelat, aspru va da personalitate si perspectiva peretelui. Desi pietrele sunt decorative in sine, daca doriti, mai puteti atarna pe pereti diverse lucrari de arta.

O variatie a ideii cu peretele de piatra este sa faceti locul din jurul semineului sa para rustic, folosind caramizi rosii. Din nou, unele caramizi trebuie sa iasa in evidenta. Tablouri, postere, trofee pot fi amplasate pe caramizi sau prinse in perete.