Decoratiuni Feng Shui de Craciun

deco craciunNe mai despart doar cateva zile pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului si incet incet atmosfera festiva incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult. Iar acest lucru se intampla datorita decoratiunilor foarte frumoase, a colindelor si a fulgilor de nea, care pe alocuri au inceput sa-si faca aparitia.

Ne bucuram de beculetele si luminitele colorate de afara si suntem incantati de imaginea personajelor de Craciun creata numai din instalatii stralucitoare. Acelasi sentiment ar trebui sa-l avem si cand pasim pragul casei. Nu trebuie sa lipseasca podoabele, decoratiunile si accesoriile specifice Craciunului.

Craciunul este sarbatoarea dragostei si a familiei, incercam sa ne facem mai mult timp pentru noi, pentru cei dragi. Ne reunim acasa intr-o ambianta placuta si datorita podoabelor. Decoratiunile sunt foarte importante in aceasta perioada, ele ne redau linistea si ne introduc intr-o atmosfera feerica. De cele mai multe ori optam pentru achizitionarea din magazine a diverselor accesorii, insa daca ne facem putin timp putem confectiona chiar noi diverse elemente decorative pline de farmec si originalitate. Iata cateva idei in acest sens.

Lumanari din coaja de nuca

Dupa ce nuca se sparge cu atentie in doua jumatati, se indeparteaza miezul, iar il locul acestuia asezam fitilul unei lumanari - pastila. Peste fitil turnam ceara.

Decoratiuni cu mireasma de portocale si cuisoare

Cu ajutorul cuisoarelor putem crea diferite modele chiar pe suprafata unei portocale.  Procedeul este simplu: infigem cuisoare in coaja unei portocale in forma de spirala, dungi orizontale, verticale, etc. decora astfel mai multe portocale, pe care ulterior le vom amenaja intr-un bol. Aceasta decoratiune nu numai ca arata foarte bine, ci imprastie pretutindeni in locuinta o mireasma unica, caracteristica sarbatorilor de iarna.

Suport pentru lumanari

Daca dorim sa fim cu adevarat inventivi si sa-I impresionam pe toti ce ce ne vor calca pragul in timpul acestor sarbatori avem nevoie de o forma pentru parjituri. Eventual o tava mica pentru checuri. In mijlocul acesteia se lipeste o lumanare, iar in restul formei se aseaza crengute de brad. Peste acestea putem aranja si cateva nuci.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro