Detalii decorative pentru amenajarile de toamna

dovleacToamna nu aduce odata cu ea doar ploi, vreme mohorata si temperaturi scazute, ci si o explozie de culoare care ne surprinde si ne incanta cu frumusetea ei an de an. Daca facem o plimbare in mijlocul naturii vom mai putea observa ceva: mireasma unica si inconfundabila a frunzelor care cad din copaci si formeaza un covor moale pe jos.

De asemenea simtim mirosul fanului si a suprafetelor de teren proaspat arate. Toate acestea ne fac sa ne simtim bine, sa ne destindem si sa ne relaxam. De aceea designerii s-au gandit sa ne propuna ceva inedit pentru acest sezon: sa aducem natura in casele noastre! Cu ajutorul lumanarilor si uleiurilor parfumate putem obtine o mireasma asemenatoare celei din campie, a plantelor medicinale, a mere, pere, nuci sau prune coapte.

Frunzele colorate si fructele specifice toamnei

Pentru a aduce cu adevarat frumusetile toamnei la noi in locuinta nu trebuie sa facem niciun fel de efort, deoarece in comert se pot gasi obiecte si accesorii decorative in culori tari, specifice toamnei. In acest sens nu trebuie sa impunem niciun fel de limita creativitatii si imaginetiei noastre. Persoanele care iubesc natura se bucura de fiecare data cand, dupa o plimbare in padure sau in parc, aduc cu ei frunze colorate, fructe specifice toamnei, precum castane, jir (fructul fagului), macese si ghinda, pe care le aseaza dupa bunul lor plac in locuinta, creand astfel decoratiuni inedite. Pe langa acestea, natura ne ofera si alte materiale decorative cum ar fi ciulini uscati si magnolii combinate cu iedera, vita de vie sau alte astfel de plante.

Podoabele specifice toamnei

Ambianta tomnatica este scoasa in evidenta si prin ciupercile decorative si bilele special confectionate din lemn, insa si prin radacinile lemnoase a diferitelor plante, prin scoarta cu adevarat deosebita a unor copaci, prin fanul galben sau pene colorate. Stilul decoratiunilor si al amenajarii cu specific de toamna merge in directia naturii si se pune mare accent pe lemn. Astfel, ramuri uscate si scoarta de copac stau reprezinta nucleul decoratiunilor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro