Decoratiuni confectionate acasa

decoratiuni de acasaIdei si trucuri pentru decoratiuni confectionate acasa

Decoratiunile dintr-o locuinta spun multe despre caracterul, timpul liber, personalitatea sau pasiunile proprietarului. Aceastea dau un flair nou casei, o infrumuseteaza si o personalizeaza. O face sa devina mai calda, mai prietenoasa, mai primitoare. In comert exista felurite obiecte decorative, insa cu putina creativitate acestea pot confectionate chiar de noi fara prea mult effort sau pierdere de timp.

Recipientele pentru bijuterii din cutii de branza topita

Daca suntem consumatori de branzeturi, atunci este foarte usor sa strangem cutiile in care se afla acestea atunci cand le cumparam. In primul rand acestea trebuie spalate sau curatate bine. In jurul cutiei lipiti sau legati diverse snururi din bumbac sau satin, cu modele, colorate sau simple. Pentru un aspect mai placut faceti fundite la terminarea fiecarui snur.

In aceste cutiute putem pastra propriile “comori”, precum bijuterii, fotografii sau mici lucrusoare carora nu le gasim locul potrivit. Pe langa acest lucru, cutiutele impodobite se potrivesc atunci cand dorim sa facem un cadou cuiva.

Decoratiuni cu ajutorul palniilor

Detineti inca palnii vechi sau mai noi din email? Ei bine, daca nu le mai folositi acestea se pot transforma in “recipiente” decorative in care pastram diverse lucruri.

In bucatarie, pe bara de aluminiu prinsa in perete, pe care atarna lingurile mai mari sau polonicul, pot fi agatate cu ajutorul unu snur si palniile. Hartia de impachetat cadouri sau diferitele cordoane, ate sau elastice pentru borcane se potrivesc excelent intr-un astfel de loc de depozitare.

Vasele suspendate

Floricelele aduc mereu un aer de bucurie si buna dispozitie in locuinta noastra. Unde ar putea fi ele asezate mai bine decat intr-un loc insorit. Daca pervazul nu permite asezarea vazelor, atunci trebuie gasita o alta solutie.

Legati o sfoara rezistenta sau un snur de gatul unei sticlute. Cealata parte a snurului va fi agatat de bara draperiei. Lasati sticluta sa atarne in dreptul ferestrei si asezati inauntru o floare. La fel puteti proceda si cu alte sticle de diferite forme si marimi, care sa fie legate astfel, incat sa atarne asimetric.

Infrumusetarea ghivecelor de flori

Vechiul ghiveci se inveleste in servetele de bucatarie sau in resturile unui material. Acestea se taie in colturi sau uniform, in functie de preferinte, astfel incat sa reiasa o haina perfecta pentru aceste recipiente. Servetul se innoada in jurul ghiveciului transformandu-l pe acesta in ceva nou, original, special.

Sursa foto

InCasa.ro