Cum transformati o lumanare in ceva deosebit

O idee cu totul originala este sa transformati o banala lumanare intr-un mesaj evident de apreciere si dragoste. Toata lumea foloseste lumanari cu sau fara suport. De ce sa nu transformam lumanarea intr-un ansamblu spectaculos care sa contina si un mesaj vizibil chiar holografic?

 Nimic mai simplu, nu aveti nevoie decat de un pic de timp la dispozitie, de o hartie sau carton alb sau daca preferati colorat, in special roz sau rosu, de un creion, eventual sabloane pentru litere sau forme, de o foarfeca, putin superglue si bineinteles o lumanare cu suport de sticla transparenta.

lumanare roz        

Asezati mai intai lumanarea cu suport de sticla in mijloc. Cautati un carton sau o hartie mai groasa pe care sa o pliati si sa-i dati forma unui cub in jurul candelei sau lumanarii sau daca preferati forma rotunda, cilindrica. Aveti grija ca inaltimea cartonului sa nu fie mult prea mare fata de cea a lumanarii si de asemenea sa nu fie prea apropiat de lumanare pentru a nu risca supraincalzirea aranjamentului. 

Daca doriti puteti sa franjurati marginile superioare ale cartonului. Dupa ce ati dat o forma cartonului, intindeti-l bine si cu ajutorul unui creion desenati litere egale ca dimensiune in fiecare latura a cubului sau pe toata lungimea cilindrului. Puteti sa scrieti LOVE sau numele persoanei iubite, de asemenea sa desenati inimioare sau fundite.

Cu o foarfeca mica incepeti sa decupati cu grija pe liniile trasate din timp cu creionul si sa indepartati surplusul de material. Prin aceste decupaje lumina lumanarii va irumpe creand o atmosfera speciala. Nu uitati sa lipiti cilindrul sau cubul pe o latura asigurandu-va ca lipitura va fi facuta finut pentru a nu strica estetica ansamblului.

Daca tineti neaparat sa adaugati si fundite rosii o puteti face, dar noi va sfatuim sa le lasati cat mai simple. Puteti aseza aceste aranjamente de lumanari pe o masa sau pe o etajera in orice camera doriti. Va sfatuim sa nu lasati lumanarile nesupravegheate indiferent daca sunt protejate de recipientul de sticla.

www.incasa.ro

6 februarie 2006

Altheate