Decoratiuni de Halloween

Cand spunem Walloween gandul ne duce la pisici negre, lumanari, dovleci, fantome, vrajitoare si schelete. De pe lista nu lipsesc alimentele si bauturile ciudate si nici jocurile infricosatoare.

Desi este o sarbatoare de traditie in societatea americana, Halloweenul a fost preluat de multe tari occidentale. Denumirea sarbatorii provine de la expresia in engleza All Hallows' Even, ce inseamna si numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor.

Amenajarea casei pentru petrecerea de Hallween nu ar trebui sa fie un proces foarte complicat. Dovleacul este fara indoiala simbolul acestei sarbatori. Deci, acesta nu ar trebui sa lipseasca din decor. “Chipurile sculptate” sunt de obicei asezate la ferestre pentru a alunga spiretele rele.

Pentru a respecta cat mai mult tematica acestei sarbatori trebuie sa folosim culorile representative: negru si portocaliu. Putem folosi permute decorative, servetele de masa, mici covorase, in general articole care sa nu fie foarte greu de inlocuit. In amenajarile contemporane aceste decoratiuni sunt accentele perfecte pentru sezonul de toamna.

Un alt accesoriu ce nu trebuie uitat este lumanarea. Fie ca lumineaza dovlecii sau creeaza o lumina plina de mister in incapere, lumanarea nu trebuie sa lipseasca. La lumina difuza a acestora, accesoriile decorative infricosatoare (paienjeni, fantome, pisici negre, lilieci, vrajitoare) vor avea un efect mai mare.

Decoratiunile pot fi intinse peste tot, precum ghirlandele tematice, sau pot fi concentrate doar in anumite zone ale casei. Decorul poate fi imbunatatit cu diverse elemente naturale, specifice toamnei: frunzele, crengi, ghinde, conuri de pin.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro