Cat de necesara este debaraua?

De obicei intr-o debara pastram hainele si pantofii pe care ii folosim cel mai des. Pentru a avea un spatiu de depozitare ideal trebuie sa urmam cativa pasi simpli dar esentiali. Podeaua camerei trebuie sa fie din material care se spala usor cu mopul, adica gresie speciala pentru exterior, pe care sa nu alunecam sau un linoleum bun. Aerisirea este esentiala pentru acest spatiu, pentru a preveni igrasia si mirosul neplacut. Aerisirea se poate face printr-o mica fereastra sau cu ajutorul unui ventilator. Pentru a mentine un aer proaspat puteti folosi deodorante de camera cu diverse arome.

 dulap                 

  Iluminatul acestei camere este de asemenea important pentru a permite o buna vizualizare a lucrurilor. Becurile trebuie sa fie puternice si dispuse oarecum simetric pentru a lumina toate colturile incaperii.  Spatiul trebuie impartit in functie de numarul de persoane din casa. Fiecare membru al familiei isi poate individualiza spatiul prin culoare sau cel mai simplu prin inscrierea numelui pe o placuta de lemn sau de metal. Tot aici puteti depozita umbrele, palarii, articole de sport. De asemenea nu trebuie sa lipseasca un cos pentru articolele ude sau foarte murdare.

     

            Accesoriile indispensabile acestui spatiu sunt: un scaun sau o bancuta unde sa va asezati cand va incaltati sau descaltati; o oglinda suficient de mare, ustensile specifice cum ar fi perii pentru haine si pantofi, ceara pentru pantofi, incaltator din metal sau plastic, etc. Oglinda poate fi montata direct pe usa daca nu dispuneti de foarte mult spatiu, desi ideal ar fi sa o montati pe un perete pentru a nu avea surpriza sa se sparga ori de cate ori trantiti usa.

            In continuare va oferim cateva sfaturi practice pentru a avea o debara perfecta, pentru a gasi usor si fara bataie de cap orice lucru doriti.

 

In primul rand impartiti articolele de imbracaminte dupa un criteriu: fie dupa ocazii ( haine bune, de ocazii si haine de zi cu zi), dupa sex sau dupa varsta. Faceti o triere serioasa a articolelor in functie de sezon. Separati hainele din materiale subtiri de cele mai groase din postav, blana etc. In imaginea alaturata sus sunt puse hainele si pantofii adultilor iar in partea de jos cele ale copiilor, pentru a ajunge mai usor la ele. O astfel de organizare se poate realiza chiar si pe holul apartamentului.  Nu va trebuie decat cateva rafturi suspendate, cuiere si o bucata de mocheta sau linoleum

            aranjare
     

 Unele articole pe care le folositi mai rar sau sunt din materiale mai pretentioase ar fi bine sa le depozitati in alta parte, in dulapuri sau de ce nu intr-un dressing construit in apropierea camerei dumneavoastra sau langa baie. Rochiile, costumele, fustele si bluzele fine trebuiesc aranjate pe umerase, iar pulovarele, tricourile frumos impachetate pe rafturi. Pentru articolele intime folositi sertare speciale pentru fiecare persoana in parte.

In orice caz asigurati-va ca aveti umerase solide pentru hainele mai groase si mai grele. Cele mai bune sunt umerasele din plastic dur, dar si cele din aluminiu sau inox sunt bune, pentru ca sunt turnate dintr-o bucata. Inca sunt foarte folosite si cele din lemn dar puteti avea surpriza ca partile metalice sa se desprinda de lemn.

            Organizati spatiul in asa fel incat sa-l puteti imbunatati, reconfigura in functie de necesitati. Puteti adauga piese de mobilier, rafturi pentru pantofi, rafturi pentru haine, dulapuri pentru haine, cuiere. Masurati totul cu atentie pentru a face loc pentru cele necesare.

Ar fi de preferat sa folositi cuierul gen pom doar pentru hainele musafirilor. Si ar fi minunat sa  gasiti un loc special pentru palariile si manusile musafirilor.

www.incasa.ro

Altheate

06 ian 2007