Decoratiuni din obiecte reciclate

Sticle de vin, pahare ciobite, becuri arse, acestea sunt obiecte ce nu isi mai gasesc intrebuintarea in locuinta, luand de cele mai multe ori calea cosului de gunoi. Dar, daca am privi toate aceste elemente “cu un ochi creativ” ne-am da seama cat de valoroase pot fi din punct de vedere decorativ, desigur, dupa ce le aducem unele imbuntari.

Reciclarea lucrurilor vechi si refolosirea lor ca obiecte decorative ne da ocazia sa fim iventivi si sa ne decoram casa intr-un mod cat se poate de original. Oricarui obiect i se poate aduce o noua intrebuintare. Nu fac exceptie nici tacamurile, care, dupa o mica transformare, vor putea suplini unele lucruri necesare in gospodarie, sau vor putea decora incaperile.

Furculitele si lingurile de metal aduc o textura uimitoare in decorarea casei si adauga un look retro camerelor voastre, amestecand forme familiare cu idei interesante si surprinzatoare de design. Din metal sau argint, tacamurile vechi pot fi transformate in carlige pentru chei, suport de servetele, suport de ou sau intr-un sfesnic.

De asemenea, datorita maleabilitatii, tacamurile pot deveni un suport perfect pentru  fotografii sau pentru telefonul dumneavoastra. Cu ajutorul a trei furculite si a doua linguri va puteti confectiona singuri, prin lipirea acestora, “omul din metal” care poate inlocui oliviera.

Becurile arse nu prea par sa ne dea prea multe alternative dupa ce s-au ars, dar si acestora li se pot gasi anumite intrebuintari. Le puteti folosi pe post de solnite, ca vase pentru flori, sau ca decoratiuni pentru pomul de Craciun. Ai mai multe recipiente care nu iti mai trebuiesc, ca de exemplu oale, borcane, boluri de sticla, atunci le poti utiliza in gradina, pe post de ghiveci. Transformand tot ce nu ne mai trebuie in lucruri folositoare contribuim la reducerea considerabila a deseurilor si la pastrarea mediului inconjurator intr-o stare buna, obtinand in acelasi timp si matrii prime mai ieftine.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro