Alb si gri pentru Craciunul 2009-2010

Albul a devenit foarte popular in ultimii ani. Cu toate acestea, este greu de imaginat un decor de sarbatori cu totul si cu totul alb. Craciunul presupune veselie si, prin urmare, culoare. Asadar, cum putem adauga culoare unui decor, in cazul in care ne-am decis sa fim in pas cu moda si sa adoptam stilul alb - un stil ce radiaza modernitate si luminozitate? Raspunsul este relativ simplu, solutia fiind data de textura. Pentru sarbatori, jucati-va mai ales cu obiectele transparente, care confera stralucire spatiului. Sticla transparenta, finisaje argintii, materiale metalice, sclipitoare, care pot fi combinate cu texturile naturale: lana, lemn, rafie, pentru a echilibra ansamblul decorativ. Toate elementele se combina in scopul de a oferi o imagine fragila si un efect transparent, un decor de poveste, suav si atragator.
 
Griul este, la trecerea dintre ani, folosit pentru a accentua albul. O buna modalitate de a evidentia elementele albe este aceea de a le aseza in fata unui fundal gri.  De asemenea, decoratiunile in nuante de gri capata stralucire pe un fundal alb.

alb si gri

Materialele folosite in acest an sunt usoare si transparente ca si culorile: sticla de cristal, portelan, perle, sifon, matase. Acestea ajuta la conturarea unei imagini onirice, a unei lumi a fanteziei. Desigur ca, toate acestea - culori si texturi - pot parea reci si nefamiliare. Tocmai de aceea decoratiunile/ornamentele din lemn vor fi introduse in decor pentru a echilibra ansamblul.

Pentru a mentine aceasta atmosfera plutitoare, brazii de anul acesta pot fi impodobiti cu pene, matase, globuri din sticla transparenta, lumini albe sau bleu, varfuri de brad, argintii, curgatoare si vaporoase.

Corina Dovinca
InCasa.ro