Decoratiuni interioare mai ieftine

Multi proprietari isi doresc sa apeleze la serviciile unui expert in decoratiuni interioare, dar foarte putini dintre ei fac acest lucru. Motivul este simplu : perceptia generala este ca un astfel de specialist costa foarte mult, fiind doar un moft pentru cei bogati, care isi pot permite o asemenea "distractie". Cu toate acestea a apela la un astfel de specialist nu este o eroare sau un gest excentric, ci unul pur si simplu normal si pe termen lung, chiar mai ieftin. Ce veti face daca rezultatul nu va fi cel dorit de dv, in lipsa unui profesionist ? Va trebui sa o luati de la capat, un consum inutil de nervi, bani si energie.

Exista insa si metode de a evita un specialist. Macar primii pasi pentru informare si alegere pot fi facuti si in absenta acestuia.

Vizitati un site de design interior

Este optiunea cea mai ieftina si cea mai la indemana. Aici puteti gasi sfaturi, idei, imagini, preturi, firme de decoratiuni interioare. Puteti cere sfaturi online, puteti citi mesajele de pe forum sau pune intrebari, veti completa chestionare diverse. Nu stiti niciodata ce puteti afla prin intermediul internetului. Exista site-uri unde puteti sa va adresati specialistilor gratuit, punand intrebari, la care vi se va raspunde in scurt timp, prin mail sau site. Unele dintre aceste site-uri ofera chiar planuri de amenajare in functie de necesitatile si dorintele dv sau cel putin sugestii.

Profitati de ideile oferite de marile magazine

Cele mai multe magazine mari de mobilier sau decoratiuni au designeri profesionisti care sunt gata sa ofere potentialilor clienti sfaturi despre ce s-ar potrivi mai bine. Nu ezitati sa apelati la ei, chiar si atunci cand nu doriti sa cumparati ceva anume. Intrebati, evaluati, calculati cat v-ar costa ideile lor. Exista insa si un revers al medaliei, pe care trebuie sa-l luati in considerare. Acesti designeri sunt de regula platiti si cu un comision din vanzari, asa ca vor face tot posibilul sa includa in sfaturile lor sugestii cat mai scumpe, pentru ca si castigul lor sa fie mai mare. Cu siguranta ca orice proiect propus va avea "incluse" si produsele cele mai constisitoare din magazinul respectiv. In final depinde daca va plac si daca vi le puteti permite, asa ca decizia va apartine.

Angajati un designer pentru un interval scurt

Daca aveti nevoie de cateva idei, sa alegeti culorile sau mobilierul pentru o

camera, puteti apela la un designer pentru putin timp, eventual pentru o ora sau doua. In loc sa-l platiti pentru intregul proiect, ii cereti atat cat aveti nevoie. Acesta va veni acasa la dv, va va asculta cererile si va vor oferi solutii simple si rapide. Apelati la firmele locale de design pentru a gasi un specialist care sa accepte astfel de intalniri. Pentru a profita din plin faceti o lista cu prioritatile pentru o camera pe care sa i-o inmanati.

Vizitati un centru de design din apropierea dv

In majoritatea oraselor mari exista nu doar firme, ci adevarate centre specializate pe design, unde puteti gasi profesionisti in acest domeniu. Mai ales daca v-ati decis deja ce doriti sa cumparati vor fi foarte bucurosi sa va ajute. In definitiv, ambele parti au doar de castigat.

Faceti chiar dv o parte din treaba

Cand este nevoie de o zugraveala noua, de vopsit, cusut sau reparatii minore, puteti economisi o suma importanta daca va decideti sa faceti chiar dv toate acestea. Ce rost ar avea sa angajati o echipa scump platita pentru a face ceea ce puteti si dv ? O astfel de economie nu inseamna insa ca trebuie sa faceti totul singur. In definitiv, de multe ori, din prea mult entuziasm sau siguranta de sine, uneori din simpla zgarcenie, reusim sa stricam totul.