Magia sarbatorilor de iarna

decoratiune bradLicarirea lumanarilor - podoabe stralucitoare - ochi luminosi

Clinchetul clopoteilor, arome imbietoare, asteptare plina de emotie, amintiri din copilarie - toate acestea in noaptea sfanta. Atmosfera este incarcata de bucurie si de emotie...

Aur si argint de sarbatori
Culoarea clasica a Craciunului - rosul - este inlocuit de culori nobile: auriu si argintiu. Impreuna cu o nuanta calda a condimentelor de Craciun - maro - aceasta combinatie de culori straluceste pe orice decoratiune specifica sarbatorii. Maroul aduce stabilitate si simbolizeaza acea legatura cu pamantul, iar astfel are grija ca decoratiunile sa nu fie prea incarcate sau sa ne duca cu gandul la kitch.

Auriul, simbolul soarelui, impreuna cu stralucirea argintie a lunii redau ceva fascinant si ne trimit cu gandul intr-o lume de vis - nu exista o sarbatoare mai frumoasa a iubirii, decat cea a Nasterii Domnului.

Craciunul
De Craciun devenim cu totii mai nostalgici. Verdele brazilor impodobiti cu decoratiuni aurii, albe si nuante de gri metalizat ne aduc intr-o atmosfera plina de farmec. Impodobiti bradul cu podoabe vechi, din copilarie, si cu orice ornament care straluceste: globuri, ghirlande, lumanari, etc. Podoabele vechi si lumanarile folosite au un farmec aparte. De moda veche si cu un aer nobil pot fi aranjate si cadourile nelipsite de sub brad. Invelite in hartie satinata si impodobite cu benzi si catarame acestea au un efect special si se incadreaza perfect in atmosfera. Imagini de iarna din vremea strabunicilor orneaza intr-un mod deosebit cutiile de carton in care se afla surprizele Mosului.

aranjament lumanariMici comori din tineretea bunicii - nasturi, perle, resturi interesante de material, panglici - se transforma in decoratiuni de vis, in accesorii romantice sau idei originale pentru daruri.

Miresme imbietoare
Aroma portocalelor decorative trezesc amintiri si ne invita intr-o atmosfera calda si placuta. Aranjate "la intamplare" in toata locuinta sau imbinate in diferite forme, portocalele frumos ornate se transforma in podoabe veritabile lasand o mireasma imbietoare. Impreuna cu nucile si merele, podoabe de mare pret odata, puteti obtine ornamente deosebite.

Trebuie sa lasati frau liber imaginatiei si sa nu-i impuneti nicio bariera.


Photo: tacamo.de ; hallo-bergstrasse.de

InCasa.ro