Decoratiuni pentru o atmosfera placuta de Revelion

paharTrecerea dintre ani este marcata de regula de o petrecere intre prieteni, de o masa mare cu tot felul de bunatati, de promisiuni si dorinte pe care ni le punem in gand pentru Noul An… Cu alte cuvinte de o atmosfera frumoasa!

De acest lucru au grija si decoratiunile speciale pentru aceste zile festive. Indiferent ca le achizitionam dintr-un magazin sau ca le confectionam chiar noi, acestea aduc un plus de farmec in incapere.

Pentru cei care pun mare pret pe aceste detalii si isi doresc ca totul sa fie perfect avem cateva sfaturi si trucuri pentru decoratiuni prelucrate manual fara a necesita mult efort.

Iata de ce avem nevoie:

- foarfeca (cu model)
- pungi din hartie (pentru paine)
- pasla
- foarfeca simpla
- carton alb
- panglica satinata
- abtibild cu motive specifice evenimentului sau sezonului
- Scorus de munte (planta decorativa cu fructe mici rosii)
- Un pahar

Ce putem face cu toate aceste “ingrediente”? Ei bine, vom realiza o decoratiune inedita, originala si de mare efect.

In primul rand decupam marginea deschisa a pungilor din hartie, iar apoi cu ajutorul unui perforator vom crea diverse  modele.

Paharul va fi “imbracat” in aceasta hartie ornata si vom decupa pasla cu ajutorul unor modele care imita talismanele, de pilda trifoiul cu patru foi. Aceste ornamente vor fi lipite tot pe “imbracamintea” paharului. In jurul acestuia, deci in “talie” vom prinde panglica satinata impreuna cu planta decorativa.

In pahar se aseaza o lumanare - pastila - si se va aseza pe masa festiva a petrecerii de Revelion.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro