Decorul interior in primavara 2011

decor primavara 2011Cand vine vorba despre decorul de primavara, lucrurile care ne vin in minte sunt legate de transformarea casei noastre intr-un loc mai luminos, mai stralucitor, mai proaspat si mai nou. Plantarea unor flori proaspete in ghivece decorative, rearanjarea mobilierului si adaugarea unor accente stralucitoare pot constitui punctul de plecare in crearea unui ambient potrivit acestui anotimp al renasterii. Acestea reprezinta metode decorative ieftine si eficiente pentru a obtine o locuinta tonica. In cazul in care va doriti mai mult decat atat, trebuie sa aveti in vedere un plan de decorare sau redecorare a locuintei in acord cu tendintele anului 2011.

Sa incepem cu schema coloristica. Culoarea este foarte interesanta in aceasta primavara. Ganditi-va ca treceti printr-o piata taraneasca sau printr-o piata cu fructe exotice. Culorile pe care le vedeti aici reprezinta reflectareaa ceea ce va doriti sa vedeti in materiale. Cele mai populare culori ale primaverii 2011 sunt: galbenul-lamaie, galbenul-auriu, portocaliul mandarina, rozurile-rosiatice, marourile aurii stralucitoare, violetul inchis, albastru marin, griul fumuriu si nuantele de verde. Modelele includ: dungi, flori mari, impletituri, motive chinezesti sau geometrice.

Stilurile decorative vor suporta influente mai globale, pariziene, africane si asiatice, in mod special. Alaturi de acestea vor exista influente ale decorului interior al anilor ’50, ’60 si ’70. Aspectul este artizanal, rustic si etnic. Unele dintre stilurile decorative despre care veti auzi vor fi: cel rustic rafinat, Art Deco, modern de la jumatatea secolului, clasic-renascentist, stilul decorativ al anilor ’70, retro-modern, precum si un amestec intre vintage si clasic. Vom intalni tot mai des optiuni ecologice de decorare, industria de mobilier casnic venind cu alternative mai sanatoase pentru proprietari, cum ar fi: vopselele nontoxice, podele si mobilier din lemn provenind din paduri durabile (a caror viata poate fi prelungita, efectul folosirii lemnului fiind minim asupra mediului), spuma cu extract din soia, cunoscuta si sub denumirea de matase de soia pentru umplerea saltelelor sau tapiterii. Pentru ca proprietarii sa devina tot mai constienti de consumul de energie, eficienta energetica va deveni o problema prioritara pentru locuinte si inteprinderi.

Ca si elementele vintage sau cele moderne, modelele traditionale si contemporane vor pregati scena pentru aparitia unor accente decorative noi si unice -  fiti gata sa intampinati o multitudine de texturi, modele artizanale, tuid, pliseuri si incretituri. Lemnul si metalele vor fi prezente, de asemenea, in texturi prin gravare, imprimare cu sabloane si gofrare. Elementele traditionale vor avea culori neasteptate. Covoarele vor contine mai multe modele geometrice. Toate acestea vor fi caracteristicile primaverii anului 2011.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro