Decor cu frunze colorate de toamna

Nu este foarte greu sa ne decoram casa in functie de anotimp atat timp cat natura ne ofera o diversitate de materiale cu ajutorul carora ne putem confectiona singuri decoratiunile. Cel mai frumos decor pe care natura ni-l ofera in fiecare an este cel de toamna. De fiecare data cand isi intra in drepturi acest anotimp, incercam sa ne “asortam” locuinta cu peisajul de afara.

Nuantele ruginii, diverse fructe, dovlecii, frunzele ingalbenite dar si multe alte elemente specifice toamnei pot schimba radical atmosfera din casa ta. Cele mai la indemana elemente din care puteti realiza decoratiuni uimitoare si de efect sunt frunzele. Mai jos va sunt prezentate cateva decoratiuni usor de realizat care se bazeaza pe frumusetea simpla a tomnei.

Cand utilizați frunze colorate ca decor, nu trebuie sa faceti foarte multe pentru a sublinia frumusetea lor naturala. Cateva rame, lumanari, carton, adeziv, panglici, acestea sunt doar cateva materiale de care veți avea nevoie pentru a transforma frunzele cazute in ornamente frumoase pentru casa voastra.

Pentru a realiza un aranjament pentru masa ai nevoie de o vaza circulara din sticla incolora si de o lumanare de culoare neutra. La baza vazei aseaza cateva crengute, frunze in mai multe culori si cateva ghinde, peste care vei pune lumanarea. Ai grija sa nu ajungi cu frunze sau nuiele la nivelul lumanarii pe care o vei aprinde. Cu ajutorul unui borcan si a catorva frunze iti vei putea realiza o candela care iti va ilumina intr-un mod placut serile de toamna. Inainte sa lipesti frunzele, acestea trebuiesc inainte foarte bine uscate. Opteaza pentru frunze in diverse culori care, puse in lumina lumanarii vor crea efecte vizuale deosebite.

Printre fotografiile care va decoreaza semineul puteti strecura cateva frunze inramate. Pentru aceasta decoratiune veti avea nevoie de cateva rame simple, de diferite dimensiuni, frunze uscate, sticla sau carton. Daca doriti sa folositi sticla, aveti grija ca ramele sa suporte un strat dublu de sticla. Puteti folosi rame obisnuite daca optati pentru carton. Fixati frunza cu putin lipici sau folositi un scoci dublu fatetat. Crengile cu frunze uscate sunt de asemenea de mare efect. Puse intr-o vaza pe o etajera, pe masa sau chiar pe jos, vor anima cu siguranta incaperea.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro