Dedicati spatiile libere pentru hobby-uri

Spatii libereInainte de a incepe procesul de amenajare este bine sa stabiliti care este natura si destinatia spatiului de care dispuneti. In casa dvs. exista, probabil, doua tipuri de spatiu: cel predeterminat si cel liber. Spatiul predeterminat (de regula, camera in sine) este cel a carui utilitate o cunoasteti, stiti la ce va foloseste si ce fel de mobila se incadreaza cel mai bine in el. In dormitor, de exemplu, stiti ca, fara exceptie,  este nevoie de un pat si un dulap pentru haine; in living veti avea nevoie neaparat de locuri de stat jos, precum sunt sofalele.   

 

Destinatia spatiilor libere, in schimb, este neclara. Uneori acestea apar accidental. Sa presupunem ca tocmai v-ati mutat intr-un apartament, v-ati pozitionat toata mobila si, in final, ati realizat ca  dispuneti de ceva mai mult spatiu decat v-ati planificat. Aceste suprafete libere pot fi mai putin spatioase, cum ar fi un colt de camera sau mai mari: de ex.: baia de serviciu, iar cel mai potrivit mijloc de a le decora este acela de a le dedica unui hobby.

 

Daca sunteti pasionat de arta (pictura, grafica), amenajarea unui mini studio intr-un astfel de spatiu este una dintre optiuni. Aveti nevoie de un sevalet de masa, eventual cu caseta compartimentata pentru culori si pensule si de cateva dulapuri suspendate in care sa va depozitati materialele de lucru (panzele, paletele pentru pictura, diluanti, vernisuri etc.). In cazul in care suprafata de care dispuneti este parte componenta dintr-o camera/ nu este o incapere separata, pozitionati echipamanetul astfel incat sa beneficiati de cat mai multa lumina naturala.

 

Presupunand ca va place croitoria trebuie sa aveti in vedere un spatiu mai amplu, in primul rand pentru amplasarea masinii de cusut. Apoi trebuie sa aveti in vedere ca aceasta activitate presupune folosirea unor materiale care ocupa un spatiu extins. In acest sens achizitionati cateva cosuri din rattan (sunt, in acelasi timp, estetice si practice), in care sa depozitati aceste materiale, un dulap compartimentat si un gratar de perete, pe care sa agatati obiectele rezultate. 

 

Scrisul si cititul sunt, poate, activitatile cel mai usor de satisfacut din punct de vedere al spatiului. Nu aveti nevoie decat de un colt de camera aerisit si situat in imediata apropiere a unei ferestre, de un fotoliu comod, de o masuta eleganta si de o lampa sau doua.

 

www.incasa.ro