Baia de dimensiuni mici - o problema?

baieSpatiile inguste sunt, probabil, cel mai dificil de amenajat.

Lucrurile se complica atunci cand spatiul in cauza il constituie baia. Umezeala provenita de la apa care se imprastie peste tot este greu de suportat, obiectele sanitare se inghesuie unele intr-altele, iar incaperea devine sufocanta. Exista, insa, solutii si pentru rezolvarea acestor probleme, aparent imposibil de solutionat. Acestea tin, in primul rand, de alegerea dotarilor. Desi posibilitatile de amenajere ale unei astfel de bai sunt mai reduse, exista o mare varietate de obiecte sanitare gandite special pentru asemenea situatii, precum si o serie de trucuri care va pot ajuta sa castigati mai mult spatiu.

 

Dintre produsele existente pe piata recomandabil este sa le alegeti pe cele cu forma oblica sau cu forma ingusta si alungita. Acestea pot fi amplasate in locuri greu accesibile sau in spatii de dimensiuni reduse, care, in alte conditii, pot fi considerate spatii pierdute: dupa usa, in suprafata situata intre cada si peretele opus sau in cea aflata intre perete si usa. Produsele special concepute pentru a fi fixate in colturile incaperii constituie o alta varianta de amenajare a bailor mici: lovoar de colt, mic mobilier de colt, cabina de dus sau cada de colt. Sunt la fel de confortabile ca si produsele cu amplasare normala, insa, datorita formei si a pozitionarii lor, ocupa mult mai putin loc din suprafata baii.

 

Lavoarele, wc-urile, bideurile, cuvele pentru dus etc. de dimensiuni mici, special concepute pentru spatiile inguste, au forme speciale: circulare sau ovale, si, datorita rotunjimii lor, nu optureaza spatiul. In plus, gama "small" beneficiaza de sisteme de prindere in perete sau sunt sustinute de un postament, astfel incat podeaua sa ramana libera, oferind senzatia de spatiu mai larg.

 

Rezervoarele ascunse in perete vin si ele in intampinarea proprietarilor de apartamente cu bai inguste. In ceea ce priveste depozitarea exista, de asemenea, cateva variante de retinut: dulapioarele fixe sau retractabile amplasate sub lavoar, politele sau corpurile suspendate, coloanele inguste.

 

Oglinda este un element important, deoarece cu ajutorul ei puteti crea efecte spectaculoase. O oglinda cat mai mare va da senzatia de dublare a dimensiunilor camerei. Adaugand incaperii finisaje in tonuri deschise veti obtine impresia de spatialitate si luminuozitate.

 

www.incasa.ro