Design interior sub semnul celor 4 elemente

elemente focAerul este simbolul simplitatii, naturaletii in domeniul design-ului, al transparentei. Ne creeaza un sentiment de libertate, ne simtim invaluiti de o ambianta foarte placuta, linistitoare, armonioasa. Mobilierul poate fi foarte usor rearanjat sau readaptat nevoilor personale. Calitatea este de asemenea foarte importanta, deoarece creaza in jurul nostru siguranta si confortul de care avem nevoie. Culorile deschise intre alb, gri si albastru intaresc atmosfera naturala.

Pamantul reprezinta stabilitatea si naturaletea. Materialul care il reprezinta cel mai bine este lemnul masiv, care se potriveste oricarei locuinte si oricarui stil de amenajare. Cu cat trece timpul, mobilierul din lemn devine din ce in ce mai frumos si mai valoros. Culorile fac parte din spectrul larg de culori naturale pornind de la maro, bej, alb, crem sau verde. Acestea alcatuiesc fundalul neutru, iar astfel baza unei atmosfere placute in locuinta.

Focul simbolizeaza pasiunea si energia. Cine stapaneste si tepereaza flacarile, acela detine cheia spre civilizatie. In trecut toata lumea se reunea in jurul unui foc pentru a se incalzi, astazi semineul si lumina blanda a lumanarilor aduce un sentiment de bine, confort si multa caldura in casele noastre. 

Pe langa aceasta nuantele de rosu, portocaliu si de galben confera amanajarii interioare putere, siguranta, farmec. Detaliile si accesoriile moderne accentueaza o anume extravaganta. Totusi trebuie avut grija ca acestea sa fie cu masura aranjate, altfel dintr-un interior stilat va iesi ceva care intra in sfera kitch-ului.

Apa ne indruma spre o amenajare cu forme care parca "curg": o eleganta pura, care nu cunoaste canturi sau colturi. Tot ce este rotund simbolizeaza armonia, se adreseaza sentimentelor si emotiilor noastre si creeaza confort. Structurile si modelele sunt imitatii ale celor originale din natura. Locuinta noastra se transforma intr-un templu wellness, o oaza a recuperarii energiilor pierdute in cotidianul uneori gri si lipsit de perspectiva. Culorile variaza: albastru, turcoaz si alb. Materialele transparente si stralucitoare, sclipitoare precum sticla sau textilele valoroase completeaza intreaga amenajare.

Sursa foto

InCasa.ro