Depozitarea si montarea usilor de interior

In cazul in care inaintea folosirii usii este necesara depozitarea ei, rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

- Tineti usa in pozitie orizontala sau verticala, intotdeauna rezemata astfel incat sa fie prevenita incovoierea usii (deci pe toata suprafata usii).
- Amplasati usa astfel incat sa fie evitata insorirea directa a suprafetei si usa sa fie ferita de alte intemperii (ploaie, ceata, vapori, grindina, ger, zapada,)
- Amplasati usa astfel incat sa nu fie expusa actiunii nemijlocite de dizolvanti organici sau alte substante chimice caustice, corosive sau volatile.
- Protejati suprafata usii impotriva fortarii (caderea unui obiect greu etc.) 

Montaj
- Daca decideti sa instalati usa cu mana dumneavoastra, inaintea instalarii este necesar sa reglati balamalele usii astfel incat sa tina asamblarea usii pe balamalele si inchiderea ei, sa apara aceeasi distanta dintre usa si canturile pervazului pe toata circumferinta usii. Astfel va fi eliminata rodarea suprafetei usii in zona canturilor si alte deteriorari eventuale ale usii.
- Controlati conditia pivotilor din partea de jos a balamalelor, curatati-le de impuritati eventuale si pe urma le ungeti cu un strat fin de lubrifiant.
- Executati controlul de conditia deschiderilor pentru acul broastei. Pe urma asezati usa pe balamalele in toc si prin deschidere si inchidere obtineti asezarea buna a balamalelor canatului pe pivotii balamalelor tocului.
- Dupa ce usa se inchide, acul broastei trebuie sa nimereasca in deschiderea din toc si atunci puteti monta feroneria exterioara. Daca, canatul freaca pardoseala, intercalati saibe de otel sub partile superioare ale balamalelor. Canatul usii va fi ridicat astfel in pozitia dorita.
- Daca pervazul este deformat astfel incat usa nu poate fi instalata nici cu ajutorul jocului maxim la reglarea balamalelor, recomandam ca reparatia usii sa fie incredintata unei firme de specialitate.

Intretinere
Usile nu necesita intretinere. Suprafetele pot fi curatate cu o carpa uda, se poate utiliza si apa cu adaos de detergent care nu contine solventi organici sau alte substante caustice.

Sursa: casasibiroul.ro