Diphylleia Grayi – o floare unica in lume

Pe varfurile inalte ale muntilor din China si Japonica creste o floare rara, unica in lume prin comportamentul ei atunci cand ploua. Nu se cunosc foarte multe lucruri despre acesta floare speciala insa se stie ca incepe sa se transforme odata cu aparitia primele picaturi de ploaie.

Petalele sale de un alb imaculat devin transparente in contact cu apa. Odata uscate, florile isi recapata culoarea alba. Planta, denumita stiintific Diphylleia Grayi, este mai bine cunoscuta in unele zone sub numele popular de Skeleton Flower, care inseamna "floarea schelet".

Aceasta creste in zonele umede si umbroase, atingand si jumatate de metru inaltime. Diphylleia Grayi este o planta perena, putand fi usor recunoscuta dupa frunzele mari in forma de umbrela.

De la mijlocul primaverii si pana la inceputul verii, planta face buchetele mici de flori alb-sidefii. Cu siguranta, ca orice alta planta, Diphylleia Grayi se va putea dezvolta corespunzator si in gradini daca va gasi conditiile necesare. Nu putini sunt cei care ar fi incantati sa o aiba in gradina ca planta decorativa.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro