Praful de pe frunzele plantelor

planta prafuitaCum bine stim cu totii si plantele trebuiesc ingrijite si curatate de praf. Multi se intreaba de ce trebuie sa curete frunzele de pamant in conditiile in care plantele cresc in pamant. Stratul de praf de pe frunze va bloca razele soarelui si va reduce abilitatea plantelor de a trece prin procesul de fotosinteza. Prin acesta plantele se hranesc. Fara un proces complet de fotosinteza plantele sunt stresate si risca sa se ofileasca.

In acest context curatarea periodica a frunzelor plantelor din casa are efect pe termen lung. Plantele vor fi mai sanatoase si nu se vor imbolnavi usor.

Cat de des trebuie sa cureti plantele ?

In functie de mediu si de cat praf circula prin aer. Cei care stau intr-o zona in care se construieste intens sau cei care stau in apropiere de drumuri neasfaltate vor trebui sa curete frunzele plantelor din casa mult mai des. Cea mai eficienta metoda de a-ti da seama daca o planta are sau nu praf pe frunze este cea de a testa cu degetul frunzele. Daca se simte praf sau chiar se vede, este timpul de curatenie.

Cum poti curata frunzele plantelor de praf

Cea mai usoara metoda de a curata frunzele este de a le muta in cada din baie sau intr-o chiuveta incapatoare. In cateva minute, cu ajutorul unui dus, plantele vor scapa de praf, insa inainte de acest lucru testati bine apa sa nu fie nici prea rece si nici prea calda. Inainte de a le muta la locul lor lasati-le sa se usuce.

Daca ghivecele sunt prea mari si nu pot fi mutate cu usurinta puteti sa le stropiti cu apa dupa care sa stergeti fiecare frunza pentru a elimina in intregime praful.

Unele plante nu au frunzele in asa fel incat sa poata fi curatate usor. Unele nu trebuie sa fie udate pe frunze. In acest caz puteti folosi o perie foarte fina cu care sa indepartati gentil praful fara sa raniti planta.

In timp ce stergeti praful de pe frunzele plantelor din casa puteti sa le si ajutati sa se dezvolte armonios prin smulgerea acelor frunze uscate sau maronii care din cauza lipsei apei vor cadea in scurt timp.

GradinaMea.ro