Efectele negative ale fumului de tigara asupra locuintei

Este stiut faptul ca fumul de tigara afecteaza sanatatea, atat a celor care fumeaza cat si a celor aflati in aceeasi incapere, motiv pentru care fumatul a fost interzis in locurile publice inchise.

Dar acest lucru nu va duce la scaderea numarului celor care au acest viciu, ci dimpotriva, cei dependenti de nicotina vor opta sa fumeze in propriile locuinte. Spatiul destinat fumatului nu va fi unul rezervat, astfel, cu timpul, fiecare incapere din locuinta va fi supusa fumului de tigara.

Treptat, aerul curat din incapere va fi inlocuit cu un miros strident de tigara care va patrunde in haine, in mobilier si in tot ceea ce exista in interiorul celor patru pereti, si oricat am aerisi camera mirosul va persista.

Dar aceasta nu este cea mai mare problema care va aparea. Cele mai multe obiecte isi vor schimba culoarea si vor avea un aspect imbacsit. Peretii vor capata o nuanta galbuie, la fel si perdelele, iar unele accesorii, precum abajururile, se vor decolora si murdari de la fumul de tigara. Pentru a scoate petele de tutun trebuie sa folosesti detergenti speciali care sa nu deterioreze materialul.

Aceste efecte asupra locuintei pot fi evitate daca proprietarul va fuma doar in balcon, iar dupa, va aerisi foarte bine incaperea. Dupa fiecare folosire a scrumuierei aruncati scrumul de tigara, sau puneti in aceasta cateva boabe de cafea, pentru a absoarbe mirosul neplacut.

Plantele decorative de interior ajuta la purificarea aerului si la eliminarea poluantilor din aer, inclusiv a celor din fumul de tigara dar, si acestea, expuse pe termen lung la fum, vor avea de suferit. Este recomandat sa curatati atat partea superioara cat si cea inferioara a frunzelor plantelor de interior pentru a preveni depunerea unui strat de particule nocive ce poate impiedica realizarea efectului de fotosinteza.

Pentru a scapa de mirosul de tigara, dar si de pete, curatati covoarele si mochetele cu o solutie pe baza de apa si bicarbonat de sodium, spalati geamurile cu apa si otet. Asternuturile, perdelele si draperiile trebuiesc spalate cat mai des pentru ca mirosul sa dispara.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro