Feng Shui si stilul modern de amenajare

casa amenajataFeng Shui pentru o forma de viata si un stil modern de amenajare

Invatatura asiatica Feng Shui, care se ocupa cu studiul unei vieti echilibrate si traiteain deplina armonie cu natura si cu noi insine, nu detine teorii pompoase si vorbe mari, ci sfaturi simple si utile pentru fiecare persoana sau familie in parte.

Cum si unde locuim reprezinta poate factorii cei mai importanti din viata unui om, deoarece de aici pleaca si stilul de viata, linistea, fericirea si multumirea. Nu avem nevoie de lux pentru a ne bucura de toate aceste “lucruri”, ci de cateva reguli simple dupa care sa ne ghidam.

Cercetatorii sustin ca in ultima perioada, amenajarea locuintei si tot ceea ce tine de acest aspect s-a transformat intr-un adevarat trend, detinand un loc de funte in ceea ce priveste dezvoltarea societatii moderne. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca dorintele si necesitatile se schimba odata cu inaintarea in varsta. Tocmai de aceea, atunci cand renovam, cand facem schimbari sau cand dorim sa achizitionam o locuinta, mobilierul si tot ceea ce tine de amenajare si ce este greu sau costisitor de schimbat ulterior, trebuie sa fie cat mai practic cu putinta.

Feng Shui promoveaza, prin intermediul unor trucuri simple, un stil de viata echilibrat si fericit pentru intreaga familie. Odata cu trecerea anilor totul este mai usor atunci cand numarul membrilor familiei nu se micsoreaza. Din nefericire exista si persoane care sunt nevoite sa traiasca singure in locuinte mai mici. Cu toate acestea Feng Shui le recomanda diferite directii spre un stil de viata in armonie cu amenajarea si cu mediul ce ne inconjoara.

Lumina, culorile, plantele

Pentru a crea o ambianta placuta in locuinta, indicat este sa avem grija la combinatia de lumina, culori si materiale. Ordinea este unul dintre factorii cei mai importanti care ne ajuta sa avem o stare de spirit buna, pozitiva. “O casa fara plante este o casa fara viata”, spunea o veche zicala. Nu sunt necesare multe ghivece, insa cateva flori vor imbunatati cu siguranta atmosfera din locuinta. La fel se intampla daca folosim materiale naturale, precum lemnul sau fibrele naturale. Culorile verde si turcoaz sunt - conform invataturii Feng Shui - cele care au grija de o buna convietuire cu ceilalti reprezentanti ai familiei.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro