Feng Shui si multa culoare in locuinta noastra

culorileCulorile ne atrag, ne influenteaza starea de spirit si ne incanta simturile. Acestea pot fi puse in valoare prin intermediul a mai multor elemente precum piese de mobilier, pereti, accesorii de amenajare sau usi, covoare, aparatura electro-casnica sau instalatii sanitare. Si invatatura Feng Shui se inspira si se “hraneste” din spiritul viu si puterea culorilor.

Culorile pot influenta intr-o mare masura starea si dispozitiei persoanelor care pasesc pragul locuintei noastre. Invatatura Feng Shui si totodata cea a armoniei in ceea ce priveste felul in care alegem sa ne amenajam locuinta vorbeste despre efectul culorilor si ne sfatuieste sa avem grija cum le aplicam.

Prin intermediul amestecului de culori, de modele si de structuri - asa numitul Chi – Feng Shui vrea sa restabileasca intr-o incapere echilibrul, vitalitatea si bunadipozitie.

Culorile si principiul Yin - Yang

Invatatura Feng Shui se foloseste de principiul Yin - Yang, a celor doua forte ce stau in opozitie, si in ceea ce priveste contrastul culorilor aducandu-l in deplina armonie. Astfel, urmarind si respectand acest concept, i se poate conferi linistea si destinderea necesara, care din cauza culorilor transmite multe prea multa energie, care ii poate nelinisti pe locuitori. Totodata, o incapere sumbra, intunecata si trista se poate transforma prin intermediul nuantelor potrivit combinate intr-una vesela si primitoare. Culorile Yin sunt cele linistitoare precum verde, albastru dar si negrul, in schimb cele ce reprezinta semnul Yang sunt cele pline de energie: rosu, portocaliu, alb si galben.

Asocierea culorilor

Cu ajutorul culorilor exprimam felul nostru de a fi, preferintele noastre, simtirile si personalitatea noastra. Astfel ne putem simti atrasi de anumite culori, iar pe altele le excludem din start. Culorile au o influenta asupra noastra, fie ca realizam acest lucru in momentul respectiv, fie ca nu ne dam seama de el. Prin urmare, tonurile de albastru au un efect linistiror, relaxant, pe cand galbenul stimuleaza bunadispozitie si energia, iar rosul poate sa ne dea o stare de neliniste, de nervozitate si disconfort.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro