Lumanarile - atmosfera relaxanta din locuinta ta

lumanari parfumateZilele devin mai scurte, iar temperaturile scad pe masura ce trece timpul. Acum este momentul, ca dupa o zi aglomerata si obositoare sa ne retragem in locuinta noastra incalzita, confortabila, sa ne asezam pe un fotoliu, sa ne invelim intr-o patura moale si sa citim o carte buna.

Intr-adevar, lumina electrica transforma noaptea in zi, dar nu confera incaperii o atmosfera calda. Flacara unei lumanari se misca la cea mai usoara suflare, astfel luminandu-ne incaperea intr-un mod cu totul deosebit.

Sfaturi in alegerea lumanarilor potrivite

Atunci cand doriti sa cumparati o lumanare, aveti grija la grosimea fitilului in comparatie cu diametrul lumanarii. Un fitil prea subtire al unei lumanari cu un diametru mare nu va reusi sa topeasca ceara din jur.  In acest caz, rezultatul este o lumanare topita doar in interior, iar ai carei pereti exteriori raman intacti. Daca situatia ar sta invers, atunci lumanarea s-ar topi intr-un timp mult prea scurt.

In zilele noastre, in comert se gasesc lumanari de diferite forme, culori sau dimensiuni, de la pastile, decorative sau in dimensiuni impresionante, pana la lumanari aromate sau de design.

Decorarea incaperilor cu lumanari

Asezati in incaperile dvs. puncte de lumina, grupati mai multe lumanari, astfel incat sa formati o insula, care sa lumineze intr-un mod special pervazul ferestrei, coltul incaperii sau chiar un perete.

Aveti in vedere faptul ca locul unde sunt aranjate decoratiunile sa fie ferit de curent, altfel flacarile vor fi in permanenta miscare sau chiar exista riscul ca ele sa se stinga.

Lumanarile trebuie aranjate numai pe un suport refractar. Astfel, mobila este protejata si putem evita ca de la ambianta confortabila  sa trecem la una de groaza: incediul. Pastrati distanta fata de perdele si materiale care se aprind imediat si nu lasati niciodata vreo lumanare aprinsa nesupravegheata.

Cum sa confectionam o lumanare?

Avand in vedere ca fiecare componenta a unei lumanari este foarte usor de gasit in comert, confectionarea unei lumanari este un lucru la indemana oricui. Chiar si pentru copii este foarte usor si le face placere. Recipiente potrivite se gasesc in orice casa, iar formele speciale se gasesc in magazine si sunt ieftine. Trebuie sa fiti atenti atunci cand alegeti fitilul: fitil gros, lumanare groasa, fitil subtire, lumanare subtire. Ceara se gaseste in forma de granule sau de gel, dar se pot folosi si resturile altor lumanari.  O oala de care nu mai aveti nevoie este ideala  pentru a incalzi ceara si pentru a o transforma in lichid. Ceara din comert se topeste la 50° - 60°C.

Fitilul este strapuns cu o sarma subtire, asezat in recipient, iar apoi se toarna ceara lichida. Mai avem nevoie de putina rabdare, iar propria lumanare este gata. Extragerea din forma poate fi usurata, daca turnam apa fierbinte pe peretii exteriori ai recipientului.

Confectionarea lumanarilor parfumate

Lumanarile parfumate sunt de asemenea foarte usor de conceput. In magazinele de specialitate se gasesc uleiuri cu arome diferite. Atunci cand turnati ceara fierbinte in recipiente sau formele speciale amestecati-o cu uleiul parfumat dorit.

InCasa.ro