Baia - idei pentru renovare

amenajare baieMedia celei mai mici bai din locuinta reprezinta aproximativ 8 m2. Cu toate acestea,  incaperea este un spatiu foarte important: aici ne pregatim dimineata inainte sa mergem la birou, la scoala, la cumparaturi, tot aici ne intoarcem seara pentru o baie relaxanta sau un dus revigorant.

Studiile arata ca foarte putine persoane isi renoveaza baile si renunta la vechile obiecte sanitare in favoarea celor noi, moderne si acest lucru se intampla in primul rand din cauza costurilor extrem de ridicate. De aceea este bine sa cantariti bine lucrurile (planuri de viitor, dorinte, posibilitati financiare) inainte de a lua o decizie in aceasta privinta.

1. Cine, ce, cand foloseste?
Atunci cand va decideti sa renovati, mai ales in incaperile mici, orice greseala marunta poate lua mult spatiu. De exemplu: dimineata folosesc mai multe persoane baia respectiva? Atunci o ghiuveta dubla ar fi foarte practica sau de ce nu o combinatie a cazii cu un dus separat. Baia este prevazuta ca un loc de depozitare cu multe dulapioare si sertare? Sau ca un loc unde mobilierul se va reduce pe cat de mult posibil, iar in mijloc sa fie o cada cu bule? Exista anumite schimbari: mutarea partenerului de viata in locuinta, cresterea membrilor familiei sau chiar propria varsta?

2. Ce ne recomanda producatorii?
Reviste de amenajari interioare, catalogul producatorului sau articole online redau informatii utile despre ultimele obiecte sanitare de pe piata, despre mobilierul specific, tendinte, dar si despre calitate si pret.

3. Cat de mare este bugetul?
Avand in vedere faptul ca se aduna foarte multe costuri ar trebui sa ne impunem "limite" financiare de care sa tinem cont si sa ne luam o marja de "precautie" in cazul in care apar cheltuieli neprevazute. Stabiliti-va prioritatile – aceasta ar trebui sa fie deviza dvs. Fiecare hotaraste cum imbina practic confortul si tehnica.

4. Raportul pret - calitate
Pe langa pret si calitatea este decisiva in vederea renovarii baii. La urma urmei faceti aceste schimbari pe un termen lung, astfel aveti nevoie de obiecte sanitare calitative. Este mai bine sa va alegeti produse de la firme cu renume, obiecte care sunt in aceeasi stare si dupa 5 ani de la cumparare, decat sa aveti ghinionul ca dupa putin timp sa trebuiasca sa le inlocuiti.

Concluzia: nu economisiti unde nu trebuie! Ca este vorba de materiale, design sau confortul dorit pretul mai ridicat pentru produsele bune merita! Inainte de cumparare, va puteti interesa de garantia produselor sau chiar de piesele de schimb

5. Mobilier
In cazul ca nu va puteti implini orice dorinta este bine sa aveti un plan bine stabilit. In cazul mobilierului este practic cel care ocupa mai putin spatiu. Ulterior va puteti amenaja dvs. rafturi suplimentare.

6. Spatiul
Important este sa masurati pozitiile ferestrelor si ale usii, sa aveti in vedere racordurile la apa si curent, dar si spatiul de miscare. Este important ca usile dulapioarelor sa se deschida usor si sa nu ocupe spatiu, sa fie deranjante sau sa se blocheze una pe cealalta atunci cand sunt deschise.

7. Culoarea, sticla, oglinda
In ceea ce priveste culoarea exista o regula simpla: mai putin inseamna mai mult. In combinatia amenajare - podea - pereti sunt suficiente 3 culori de baza. La urma urmei, celalalte accesorii reprezinta pete de culoare sau noi accente. In cazul bailor mici este recomandat ca nuantele sa fie cat mai deschise si mai calde, astfel se da senzatia unui spatiu mai mare. Sticla si oglinzile ofera incaperii noi efecte. Astfel, un perete de sticla intre dus si cada nu reduce, din punct de vedere optic, spatiul. O oglinda la locul potrivit mareste unghiurile si reda diverse reflexe de lumina.

8. Cine se ocupa de renovare?
Desigur ca atunci cand ne apucam sa renovam pe cont propriu economisim mai multi bani, dar atunci cand ajungem la instalaiile de apa si de gaz trebuie sa chemam un instalator. Producatorii dau garantie pentru produsele cumparate, de cele mai multe ori, numai cand le instaleaza un reprezentat al firmei.

InCasa.ro