Feng Shui - alegerea culorilor potrivite

livingCuloarea Feng Shui reprezinta nuanta potrivita la locul potrivit si pentru scopul potrivit, astfel aceasta redand armonia de care avem nevoie.

Culoarea gri este pur si simplu culoarea gri - ar spune unii dintre noi. Exact acest lucru este total neadevarat. Bineinteles ca invatatura culorilor ne spune ca acest ton este format din alb si negru. Cu toate acestea, am observat cu totii cat de diferite pot fi nuantele unei culori si ca odata cu amestecul lor acestea pot deveni mai inchise sau mai deschise. Culoarea gri poate deveni astfel, atat o culoare calda cat si una rece.

Culorile Feng Shui sunt culori special alese pentru a putea genera armonia totala. Astfel, alegerea potrivita a culorii invataturii Feng Shui reprezinta pe de-o parte alegerea tonul corespunzator si a amestecului acestuia, iar pe de alta parte alegerea optima a locului unde acesta se va aplica. Trebuie sa avem in vedere faptul ca nuantele culorilor Feng Shui trebuie sa fie in concordanta incaperii alese: de exemplu nu putem zugravi peretii biroului la fel ca cei ai dormitorului. De asemenea, este importanta alegerea potrivita a culorii Feng Shui pentru camera de zi, dar poate fi periculos sa modificam nuanta acesteia. Spunem "periculos" dintr-un anumit punct de vedere: energiile pozitive trebuie tinute in incapere, iar cele negative indepartate si totul cu ajutorul culorii.

La intrebarea, daca o culoare este potrivita si necesara sau mai degraba nepotrivita si deranjanta elementele invataturii Feng Shui joaca un rol foarte important. Acestea, apa, lemnul, focul, metalul si pamantul, redau o anumita paleta de culori. Astfel, cuoarea verde este specifica elementului lemn si este foarte potrivita pentru holuri, in bucatarie sau in camera copiilor. In schimb, albastrul este specific metalului si poate fi folosit in camera de zi, dar si pentru camera de lucru sau in studiourile de muzica.

InCasa.ro