Tendintele in culori pentru 2007

            Daca inca nu ati aflat care sunt tendintele in materie de culori pentru decoratiuni si amenajari anul acesta atunci va punem noi la curent, iar daca stiti deja care sunt atunci vi le vom reaminti.

Si pentru ca totul in decoratiuni si amenajari interioare se rezuma la comfort si eleganta nu veti fi surprinsi sa aflati ca in 2007 tendinta este sa se foloseasca palete coloristice care actioneaza ca punct de focalizare dar si de completare si fundal pentru piesele de mobilier si accesorii care atrag atentia prin stil.

            Se prefera nuantele naturale si accesoriile de calitate, cautandu-se in acelasi timp sa fie si mai accesibile financiar.

            Culorile naturale si foarte linistitoare cum ar fi culoarea galbena aurie a cerealelor sau cafeniul auriu al ceaiului, portocaliul cald al bostanilor, culoarea maronie a scortisoarei, sunt doar cateva exemple de culori care aduc naturalete si caldura in caminul dumneavoastra. Aceste culori si nuante sunt un remediu bun contra stresului. Aceste palete coloristice sunt ideale pentru bucatarii si dormitoare.

            Reintoarcerea la natura va fi intotdeauna o optiune viabila in decoratiuni. Galbenul si albastrul cu toate nuantele lor posibile, verdele natural al frunzelor combinate cu marouri organice vor aduce in casa oricui un pic din natura inconjuratoare. Daca adaugati un accent coloristic subtil si accesorii metalice efectul va fi unul impresionant. Nici oglinzile sau obiectele din sticla nu trebuie uitate pentru ca ele creeaza iluzia de transparenta.  Motivele naturale si culorile specifice naturii sunt perfecte pentru dormitoare si bai mai ales daca totul se va concentra pe un perete.

            Culorile puternice vor ramane in top mai ales pentru cei care au curajul sa le foloseasca in decoruri indraznete si pline de vitalitate. Incepand cu nuante de rosu deschis si inchis, apoi adaugand un pic de mov inchis, culoarea prunelor coapte, continuand cu clasicele combinatii de alb si negru, aceste grupuri de culori si posibile combinatii se comporta intotdeauna ca accent. Nu mai reamintim cat de elegante pot fi daca sunt dozate in mod constient mai ales in spatiile mari, deschise si luminoase de genul sufrageriilor. Accesoriile care contin metale si mai ales vor fi innobilate de o patina discreta vor completa de minune spatiul livingului, dandu-i eleganta si aerul unui somptuos si modern spatiu. De aceasta paleta coloristica oarecum mai puternica sau mai condimentata vor beneficia in special camera de servit masa sau dinner-ul, livingurile generoase si camerele de machiaj ale doamnelor sau baile cochete.

 www.incasa.ro

15 april 2007

Altheate