Flair-ul Orientului in locuintele noastre

orientCand spunem Orient gandul ne duce cu siguranta la rasaritul soarelui, la Arabia, India, Asia, la materialele, modelele si miresmele imbietoare, la misterele si povestile pline de farmec. Iar totul este atat de cald, atat de stralucitor, incat ne duce cu gandul la o zi torida de vara dupa o ploaie torentiala.

Sa ne lasam vrajiti de flair-ul oriental…

De ce nu am intampina povestile Sheherezadei cu un pahar de ceai cald de menta in mana sau impartind o narghilea uitandu-ne la aventurile lui Sindbad si cufundandu-ne in lumea stilului oriental. Sa ne lasam cuprinsi de magie precum a facut-o regele din Samarkand ascultand povestile de dragoste si aventurile din “1001 de nopti” si sa “condimentam” totul cu ajutorul imagintiei si cu “ingrediente” alese: o adiere stralucitoare de argint din orasele imparatesti ale Marocului, din Meknes pana in Marrakesh, o explozie de culori vii precum cele ale unui sari indian. Astfel putem aduce farmecul si specificul tarilor estice in livingul nostru.

Magia culorilor

Intregul Orient reprezinta o varietate si o explozie de culori vii care incanta privirile si simturile oricui: traditionala imbracaminte marocana pentru barbati in culoarea soarelui, casele de un albastru inchis al Brahmanilor din India, hainele safranul galben aprins al calugarilor tibetani sau sari in culori tari precum roz sau fuchsia. Aduceti aceasta bucurie si vibratie a culorilor in casele Dvs. pentru inceput este de ajuns daca vopsim un singur perete al incaperii intr-o culoare tare, vesele, plina de viata.  Totusi din aceasta cauza pot exista probleme. Exista posibilitatea ca vechea noastra canapea sa nu se mai potriveasca cu “peisajul” in stil oriental. Exista o solutie: o noua husa sau o cuvertura in culorile specifice tarilor estice, vesela, cu modele, numai buna pentru noul stil in care ne propunem sa amenajam incaperea.

Tonurile se repeta si se regasesc in perdelele bogate din organza, in pernele din matase si in covoarele tesute de mana. Este important sa mentinem echilibrul culorilor, sa respecta “familia” nuantelor, iar astfel nu putem da gres.

Farmecul modelelor

Indiferent ca este vorba despre covoarele din lana tesute manual, de lumanarile parfumate imbracate in suport de metal sau de imaginile realizate in mozaic - Orientul inseamna inainte de toate culoare si ornamente. Marocanii isi “imbraca” locuintele in primul rand in culori intense. Mobilierul si cuferele din lemn trebuie neaparat pictate inainte de a fi aranjate la locul lor, iar podeaua (indiferent ca ne aflam in camera de zi, in hol sau pe scari) trebuie impodobita cu mozaic, placi ceramice de o frumusete rara sau placi de ciment pictate cu modele specifice.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro