Camera copiilor: vesela si colorata

camera colorataIndiferent ca este vorba de micutele printese sau de spritenii pirati, important este ca in camera copiilor sa fie multa culoare, veselie si voie buna. Aici trebuie sa fie locul unde ei se simt cel mai bine, sa fie lumea lor, sa aibe loc suficient pentru joaca, dar si un colt bine amenajat pentru partea de studiu. Din pacate nu toti copiii au parte de propria camera, insa si pentru aceasta problema exista rezolvari excelente.

La amenajarea camerei copiilor este foarte important sa se tina seama de culoare, deoarece copiilor le place ca tot ce ii inconjoara sa fie vesel si plin de viata. Pentru acest lucru putem apela la tonuri pastelate, insa si la nuante mai tari sau chiar la ingenioasele tatuaje pentru perete. Spre exemplu, cu ajutorul acestora, putem transforma incaperea intr-o veritabila gradina zoologica.

Pentru mai multa ordine ne stau la dispozitie cutiile, cuferele si dulapioarele. Cel mai frumos lucru din partea cu amenajarea este acela ca micutii isi pot crea singuri universul in care doresc sa creasca.

Amenajarea camerei: mobilier, culori si tatuaje de perete

In timp ce baietii prefera nuantele mai tari, mai inchise, fetitele indragesc tonurile de roz. Dungile si modelele sublineaza aspectul vesel al spatiului, iar tatuajele sunt la mare cautare. Animalele din Cartea Junglei sau personajele din desenele lui Walt Disney creaaza un spatiu minunat pentru cei mici, plin de energie, de viata. Originale si simpatice sunt desenele pictate chiar de noi pe tavan sau pe vreun perete.

In cazul mobilierului este important ca acesta sa fie robust, pentru ca odata ce incepe joaca in camera, acestea sa nu se strice imediat. Incepand de la plastic si pana la lemn, exista piese de mobilier la cele mai diverse preturi.

Camera pentru doi

Pentru a evita conflictele intre frati este indicat sa amenajam si sa delimitam spatii clare in incapere. Astfel, fiecare copil ar trebui sa aiba propriul “coltisor” in care sa isi depoziteze jucariile si in care sa se imbrace. Delimitarea acestora poate fi facuta prin desene, culori sau simboluri.  Covoarele imprimate cu felurite jocuri pot face de asemenea minuni in astfel de cazuri. In cazul lipsei de spatiu din camera celor mici, paturile suprapuse reprezinta solutia optima.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro