Ferestre de mansarda

Inaltimea corecta de instalare
Pentru o operare confortabila a ferestrei, se recomanda ca partea superioara a acesteia sa fie situata la o inaltime cuprinsa intre 185 - 220cm de podea. Partea de jos a ferestrei, in cazul ferestrelor cu articulare mediana (tip GZL, GGL, GGU), nu trebuie sa depaseasca 90cm de la podea.

Marginea de jos a ramei, in cazul ferestrelor cu articulare in partea superioara (tip GPL), trebuie sa fie la o inaltime de aproximativ 120cm de la podea. Respectand pozitionarile recomandate mai sus, se garanteaza accesul la privelistea dorita, chiar si atunci cand sunteti asezati pe canapea sau in fotoliu.

Modul de operare al ferestrei
Alegerea tipului potrivit de fereastra se face in concordanta cu destinatia proiectata a incaperii, cu mobilierul, astfel incat sa asigure accesul la privelistea dorita.

Dimensiunile standard ale ferestrelor de mansarda
Pentru o priveliste cat mai ampla, fereastra aleasa trebuie sa aiba inaltimea potrivita.

Alegerea se face in concordanta cu panta acoperisului, astfel: cu cat panta este mai mica, cu atat lungimea ferestrei trebuie sa fie mai mare, pentru a beneficia de maximum de confort.

Iluminarea optima a incaperilor
Este important de considerat posibilitatea de a instala un numar mai mare de ferestre de mansarda dispuse in diferite combinatii, marimea acestora si inaltimea de instalare.
Aceste detalii sunt esentiale pentru a aduce in incapere cantitatea optima de lumina naturala, pentru a asigura difuzia ideala in intreg spatiul si pentru a obtine privelistea pe care o doriti. VELUX recomanda ca suprafata vitrata sa reprezinte cel putin 10% din suprafata podelei.

Ventilatie

Conform standardelor actuale, aerul dintr-o incapere trebuie sa fie improspatat la fiecare ora. Eficienta clapetei de ventilare este cu atat mai mare, cu cat este posibila aerisirea incaperilor chiar si atunci cand ferestrele de mansarda sunt inchise. Prin realizarea corecta a finisajului interior se faciliteaza plasarea de mobilier si accesul in imediata apropiere a ferestrei de mansarda, fara riscul accidentarii.

Clapeta de ventilatie este montata pe ferestrele de tip GGL, GGU, GPL si permite ventilarea corespunzatoare a camerei chiar si cu fereastra inchisa. Eficienta clapetei de ventilatie depinde de marimea ferestrei de mansarda.

Rulouri si accesorii
Gama de rulouri si accesorii VELUX aduce coerenta plastica si fluiditate incaperii sporind nivelul de confort si functionalitate la mansarda.

Pentru alegerea accesoriilor trebuie sa aveti in vedere atat destinatia incaperii in care urmeaza sa fie utilizate, cat si orientarea acesteia. Acolo unde este necesara o atenuare a luminii, rulourile si jaluzelele VELUX va ofera posibilitatea de a regla cantitatea de lumina, imprimand o nota de eleganta si confort ambientului.

Mai multe informatii: interbuilding.ro