Ferestre si usi din PVC cu geam termopan

Una dintre modalitatile rezolvarii acestei probleme este inlocuirea ferestrelor si spatiilor vitrate existente cu sisteme de geam termoizolant (termopan) si tamplarie care asigura o etansare perfecta.

Pentru a putea alege corect sistemul ce urmeaza a fi folosit este nevoie de informatie pertinenta ce poate fi obtinuta de la magazinele de profil sau de la arhitecti, care pot pune la indemana solicitantului documentatia necesara.

Pentru eliminarea din contextul pietei a producatorilor de ferestre care nu corespund calitativ este necesara o analiza atenta a produsului si prezentarea de catre producator a certificatelor de calitate si de PROVENIENTA legate de toate materialele utilizate in procesul de fabricatie. 

Avand in vedere cele scrise mai sus va exemplificam o parte din datele tehnice ce trebuie urmarite cand achizitionati produse de acest tip:
-geamul termoizolant poate avea nivele de izolare termica si fonica diferite in functie de echipare, astfel se poate vorbi de geamul cu 2 foi de sticla float(clar) cu un coeficient de transfer termic K=2,8 w/mpK, geamul cu 2 foi de sticla una float si una LOW-E cu spatiul dintre sticle ocupat in proportie de 90% de argon cu coeficient de transfer termic K= 1,1w/mpK sau geamul termoizolant cu 3 foi de sticla una float si 2 foi LOW-E cu spatiul dintre sticle ocupat de argon in proportie de 90% avand transfer termic K=0,6w/mpK de unde rezulta un avantaj alegerea ultimei variante din cele prezentate.
 
Referitor la tamplarie aceasta poate avea ca si la sticla diferiti coeficienti de transfer termic, acesti coeficienti fiind direct influentati de catre numarul de camere ce sunt in structura profilului si care difera de la un producator de profil la altul.

La profilul GEALAN acesti coeficienti sunt diferentiati de profilul cu 3 camere cu un coeficient K=1,67w/mpK sau de profilul penta ca-meral cu 1,4w/mpK transfer termic ce poate fii inbunatatit de catre profilul de 6 camere unde trasferul termic scade pana la 1,1w/mpK.

Mai multe informatii: dhc-group.ro
Sursa: casasibiroul.ro