Cateva sfaturi cu privire la usi si ferestre

ferestreExista o sumedenie de modele pentru ferestre. Cele in colt creeaza, de exemplu, spatiu suplimentar pentru piesele de mobilier pe care dorim sa le asezam ulterior in incapere, iar ferestrele simple ne usureaza munca si efortul atunci cand trebuie curatate.

In cazul usilor, cele glisante din sticla au o mare trecere in prezent, deoarece prin acestea lumina zilei poate trece nestingherita si in plus ofera o vedere foarte frumoasa inspre terasa sau gradina. Usile sunt prelucrate si din alte materiale precum aluminiu, fibra de sticla sau lemn.

Multi cumparatori aleg usile si ferestrele in functie de design-ul si culoarea acestora, trebuie totusi san e orientam si dupa rezistenta, durabilitatea si dupa celalate caracteristici ale materialelor. Ce ferestre si ce usi ne trebuie in locuinta depinde doar de gusturile si de necesitatile noastre, InCasa va informeaza totusi in cele ce urmeaza asupra anumitor caracteristici ale acestora.

Daca ne gandim la un moment dat sa ne vindem casa, trebuie sa stim si sa fim constienti de faptul ca pentru comparator ferestrele care izoleaza foarte bine reprezinta un element important in luarea decizii finale. Ferestrele sunt foarte importante mai ales in ceea ce priveste confortul pe care il dau locuitorilor si a rezistentei in timp.

Fotoliile, canapeaua sau biroul sunt asezate de multe ori langa fereastra sau in dreptul ei tocmai pentru a citi o carte intinsi si relaxati pe mobilierul confoertabil sau pentru ca lumina zilei nun e oboseste si este mai sanatoasa pentru ochi atunci cand lucram. Ferestrele pot schimba intreaga ambianta aunei incaperi.

Majoritatea dintre noi alegem culoarea alba sau cea bej atunci cand vine vorba de vopsirea ramelor, insa si nuantele mai tari pot avea un rol decisiv pentru inveselirea atmosferei.

Primele ferestre dateaza inca din secolul al XII-lea si rerezinta totodata si “ochii unei locuinte”. Este important san e gandim atunci cand dorim sa schimbam ferestrele din locuinta, la cat de bine izoleaza cele noi, daca lasa totusi locuinta sa “respire”, daca datorita lor economisim energia calorica.

In cazul usilor se pune pret pe cat de bine izoleaza fonic, cat de rezistete sunt impotriva capriciilor vremii, daca izoleaza astfel incat sa nu intre vantul si frigul in locuinta. Printer cele mai indragite sunt usile din aluminiu. Acestea au o lunga durata de viata si pot fi achizitionate dintr-o larga gama de culori. Nici usile din lemn masiv nu sunt mai prejos, insa acestea necesita o ingrijire mai atenta.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro