Fete de masa pentru diferite ocazii

Printre cele mai importante accesorii de design interior se numara perdelele, lenjeria de pat si fata de masa. Decorul nu se poate lipsi de acestea, piesele contribuie atat la confortul camerei cat si la aspectul general al acesteia.

O fata de masa potrivita poate transforma si cea mai modesta camera intr-una eleganta. Fetele de masa se gasesc intr-o varietate de dimensiuni, forme si culori astfel, atunci cand le achizitionati trebuie sa tineti cont de materialul din care sunt confectionate cat si de modelul acestora.

Bunbacul, satinul, nailonul sunt cele mai raspandite materii prime din care sunt confectionate fetele de masa. Nu conteaza pretul mesei in sine precum nici a accesoriilor ce-i vin in completare, acestea nu sunt puse in valoare decat prin alegerea unei elegante fete de masa, ce poate completa decorul.

Pentru a fi siguri ca materialul este unul de calitate, alegeti fetele de masa din in sau din bumbac. Ambele sunt fibre naturale, cu toate acestea, fetele de masa din in se gasesc doar in vestul si nordul Europei. Bumbacul este o planta ce se gaseste peste tot in lume, astfel, si fetele de masa din bumbac sunt mai la indemana si mai putin costisitoare.

Fetele de masa din bumbac sunt mai rezistente si mai usor de curatat. Daca materialul va asigura calitatea, modelul va asigura efectul pe care il va da fata de masa incaperii. Asigurati-va ca toate desenele sunt uniform distribuite si toate culorile au aceeasi intensitate. Verificati si cusaturile, si asigurati-va ca toate sunt bine executate. Atunci cand alegeti fata de masa pentru un eveniment special, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte. In primul rand, despre ce fel de eveniment este vorba. Este bine de stiut fapatul ca nu orice fata de masa merge la orice eveniment. Este un gratar, un banchet sau o nunta? Unde va avea loc evenimentul? Care este schema de culori care va decora incaperea?

Atunci cand aveti de organizat un banchet sau o nunta, optati pentru o fata de masa intr-o singura culoare, cu o broderie delicata, subtila. Fetele de masa, cu diferite modele, sunt utilizate intr-un cadru de familie, sau intre prieteni. In cazul in care evenimentul este in interior, ar trebui sa fie utilizate culori luminoase, iar daca petrecerea va avea loc in aer liber, intr-un parc sau intr-o gradina, ar trebui sa fie utilizate culori pastelate.

De asemenea, fiecare sezon vine cu schema sa de culori. Primavara si vara se folosesc culori luminoase, iar iarna si toamna, culori indraznete, intunecate. Un detaliu destul de important de care trebuie sa mai tineti cont este lungimea fetei de mese. Daca evenimentul este unul important, fata de masa trebuie sa ajunga la podea, iar daca este vorba despre o petrecere de aniversare sau un gratar, fata de masa ar trebui sa fie cu aproximativ doisprezece centimetri mai lunga decat masa.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro