Idei creative de decorare a podelelor din lemn

Datorita calitatilor sale extraordinare, lemnul este materialul cel mai frecvent folosit in constructia caselor si in amenajarile interioare. Preferam lemnul din varii motive: arata foarte bine, este rezistent si usor de curatat.

Si cum orice material isi pierde in timp din calitati, si piesele din lemn au nevoie de reconditionare. Podelele din lemn sunt cele mai supuse procesului de uzura si, prin urmare, solicita mai multa ingrijire. Iar cu putina pricepere le putem reda aspectul placut de altadata, sau le putem da o noua “infatisare” printr-o tehnica moderna de decorare – Stencil.

Stencil este o arta antica decorativa care permite reproducerea desenelor prin intermediul unei sablon pe diverse suprafete. Sablonul este un desen traforat, realizat pe carton, metal, plastic sau alte materiale, peste care apoi se aplica culoarea care ramane imprimata pe suprafata dorita.

Stencil este foarte usor de utilizat si reprezinta o metoda ingenioasa de a decora peretii, tavanul, mobilierul sau podeaua. Realizarea unui decor cu ajutorul sabloanelor este simpla si rapida, iar decorarea podelei din lemn cu imagini pictate este o idee creativa si surprinzatoare. De asemenea, pictura pe lemn ofera posibilitati nelimitate pentru a realiza un decor unic.

Folosind sabloane, veti elimina problemele de proportii si simetrie. Aveti de ales doar culorile si locul in care doriti sa realizati pictura. Puteti crea atat desene geometrice simple cat si modele foarte complexe. Sabloanele le puteti achizitiona sau le puteti crea chiar dumneavoastra din carton, hartie sau lemn, iar astfel veti fi siguri ca modelul va fi unul unicat.

Este foarte important sa alegem desenul care se integreaza cel mai bine in decorul camerei. De asemenea, trebuie sa tinem cont si de paleta cromatica folosita in incapere. Nu este necesar sa facem lucruri complicate, chiar si un simplu desen realizat cu o singura culoare poate fi unul de efect. Puteti opta pentru vopseaua acrilica, este usor de aplicat si prezinta o gama larga de culori.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro