Podele din rasina epoxidica

Pardoseala epoxidica este una dintre acele finisaje despre care nu s-au auzit foarte multe, prin urmare, aceasta ar putea fi un element interesant in designul de interior. Pe langa faptul ca ar genera un efect estetic special, pardoseala din rasina epoxidica ofera si o serie de avantaje iar durabilitatea este una dintre acestea.

In general, acest tip de pardoseala este utilizata in constructiile industriale, in spitale, in bucatariile restaurantelor si chiar pe terase. Deci, produsul este unul foarte rezistent daca face fata conditiilor de trafic intens, umezelii si actiunii produselor chimice.

Datorita calitatilor sale si a aspectului special, designerii de interior au dat startul unui nou trend utilizand in prima faza pardoseala epoxidica in culoarea maro. Cu timpul, in spatiile interioare au aparut si alte culori si nuante ale acestui finisaj, precum: alb, negru si rosu.

Un alt plus al acestor pardoseli epoxidice este ca in structura acestora pot fi introduse elemente de diferite forme si culori, lasand posibilitatea crearii unui concept de design unic. Pe langa rolul estetic, rasinile epoxidice asigura si obtinerea de suprafete continue, neintrerupte. Suprafata perfect neteda, fara niciun fel de imbinari, este hidroizolanta si este mult mai calda decat cele placate cu gresie, piatra decorativa, marmura sau granit.

Un astfel de finisaj poate fi folosit cu succes in spatiile mici deoarece luciul sau capata diferite reflexii luminoase, oferind astfel senzatia de spatialitate. Costul scazut al materialului, usurinta de aplicare a acestuia precum si proprietatile antistatice si de autocuratare, va face ca pardoseala epoxidica sa devina tot mai cautata si utilizata si in spatiile interioare. Daca este bine realizata, o astfel de pardoseala decorativa poate rezista zeci de ani fara a necesita retusari.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro