Idei pentru amenajarea dormitorului

dormitorDormitorul reprezinta spatiul in care ne odihnim si in care ne recuperam toata energia pierduta dupa o zi lunga si obositoare. Tocmai de aceea, aceasta incapere trebuie amenajata cu multa atentie asupra fiecarui detaliu de baza.

De multe ori, dormitorul are rolul unui birou sa al unui dressing, de aceea este cu atat mai importanta o planificare minutioasa, care sa ne asigure confortul necesar. Pentru acest lucru trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza in ceea ce priveste amenajarea dormitorului.

1. Patul

Patul face parte din categoria cu piesele esentiale de mobilier, din care este constitut dormitorul. Odata ce ne hotaram asupra unui model de pat trebuie sa ne gandim si la pozitionarea acestuia. Cel mai potrivit ar fi sa incarcam noi cateva pozitii in care dorim sa dormim (cu capul vis a vis de fereastra, langa usa, etc.)

2. Spatiul de depozitare

In niciun dormitor nu ar trebui sa lipseasca spatiul special amenajat pentru depozitarea diferitelor lucruri necesare: haine, prosoape sau papuci de casa. Rafturile si noile sisteme care pot fi prinse in dulapuri au grija ca incaperea sa ramana in ordine si fiecare lucru sa aiba locul lui. In plus, usile dulapurilor prevazute cu oglinda au grija sa lase impresia de spatiu mai mult.

3. Draperii potrivite pentru dormitor

Fiecare dintre noiavem cate o preferinta atunci cand este vorba de dormit. Fie unora le place ca in incapere sa fie foarte intuneric, fie altii se simt mai bine daca incaperea este luminata de razele lunii sau de felinarul de afara. Astfel designerii au avut grija sa confectioneze draperii extrem de groase prin care nu poate sa treaca niciun fir de lumina, insa si unele dintr-un material mai subtire. De asemenea indicate sunt si jaluzelele care pot fi lasate pana jos, incat sa nu se mai vada nimic sau care pot fi lasate intredeschise.

4. Iluminatul

Diferitele surse de lumina au grija ca atmosfera sa fie una linistitoare, confortabila si foarte placuta. Cel mai bun efect poate fi realiat atunci cand sursele de lumina bat din diverse unghiuri ale incaperii.

5. Culorile

Cum este mai potrivit sa zugravim peretii dormitorului? Sa-i lasam in totalitate albi? S-ar potrivi oare culoarea rosie? Sau este mai bine sa optam pentru culoarea levanticii?

Atunci cand ajungem la problema vopselelor trebuie sa tinem cont de o regula de baza: mai putin inseamna mai mult!  Pornind de la aceasta ar trebui sa ne gandim ce ni se potriveste cel mai tare. Sau daca dorim sa marim incaperea din punct de vedere optic, indicat ar fi sa alegem o culoare calda, pastelata si in plus sa adaugam noi si alte accente cu o culoare mai tare pentru a oferi dormitorului mai mult confort.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro