Importanta corpurilor de iluminat din pivnita

lumina in beciDe regula pivnita este spatiul la care nu ne gandim si caruia nu-I acordam atata importanta precum restul incaperilor din locuinta. Initial suntem multumiti daca este un mediu uscat, curat si cu rafturi sau multe spatii de depozitare. Problemele incep sa apara abia dupa ce luam in calcul transformarea pivnitei intr-o incapere locuibila.

Printre primele lucruri care ne vin in minte cand ne gandim la pivnita este intunericul sau acea lumina difuza, obositoare pentru ochi. Pentru a schimba acest aspect trebuie sa tinem cont de cateva reguli in ceea ce priveste amplasarea lampilor cat si instalarea firelor de curent.

Lumina reprezinta o adevarata problema la demisolul casei si chiar daca acesta este construit mai sus si prevazut cu ferestre mai mici, lumina naturala tot nu patrunde indeajuns de bine pentru a transforma spatiul intr-unul prietenos si primitor.

Cine doreste sa transforme pivnita intr-o incapere de joaca pentru cei mici, in sala de fitness sau pur si simplu intr-o oaza de liniste si de distractie unde adesea vin prieteni atunci trebuie sa aiba in vedere neaparat amplasarea unor corpuri optime de iluminat.

Daca sistemul electric este bine pus la punct singura diferenta intre iluminatul din interiorul locuintei si cel din subsol este aceea ca jos numarul lampilor, al spoturilor sau feluritelor lampioane si veioze.

Un rol important in aceasta problema il joaca lampile de baza, cele care sunt amplasate de regula pe tavan. Pe langa acestea veiozele sau lampadarele raspandesc raze de lumina calda care transforma ambianta - initial rece si sobra - intr-una foarte placuta.

Exista si varianta de a opta pentru LED-urile, care pe langa faptul ca au un farmec aparte si ca pun in valoare diferitele obiecte decorative sau colturi din incapere economisesc energia electrica.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro