Lampadarele


In strainatate sunt foarte la moda lampadarele. Exista numerosi designeri care vin cu idei ingenioase si cu produse care bineinteles le poarta numele.

Lampadarele de interior sunt foarte moderne si practice in acelasi timp. Moderne prin design, forma si culoare, dar si practice pentru ca individualizeaza locul, il lumineaza discret si-i confera o tenta romantica. Le puteti pune in colt pentru a lumina discret o masuta, sau de o parte si alta a scarii interioare. Lampadarele sunt foarte elegante si usor de mutat unde doriti. Inaltimea poate varia de la un metru la doi metri iar materialele din care sunt facute sunt foarte variate: sticla simpla sau colorata, fier forjat in combinatie cu sticla simpla sau colorata, cu forme clasice sau neregulate, abstracte, aluminiu sau policarbonat.

akebono lampadar 
Sursele de inspiratie pot fi orientale sau abstracte. De exemplu tipul de lampadar Akebono are un design unic care este in acelasi timp organic si modern, avand trei brate din fier forjat care sunt usor inclinate, dand impresia de maleabil. Becurile sunt protejate de abajururi din abacca natural.


Lampadarele de inspiratie japoneza confera impresia de aer, de material vaporos, majoritatea abajururilor fiind facute manual si conferind un caracter individual, personalizat.


Lampadarele facute exclusiv din sticla se potrivesc de minune in colturile camerei sau langa pat. Pot fi sub forma de cilindru sau triunghiulare potrivindu-se perfect in coltul dorit. Culoarea sticlei poate fi aleasa in functie de preferinte, fie opaca sau transparenta, de culoare uni sau dimpotriva multicolora.


Dar cele mai cautate raman cele din metal in combinatie cu sticla. Sunt foarte moderne si combinatiile de metal cu material textil. Puteti cumpara lampadare facute din diverse rame de crom simple sau umplute cu bucati de meatal, sticla sau material textil.


M
ai nou au fost facute lampadare in forma de bat de chibrit.


Becurile folosite sunt de obicei de putere mica, aproximativ 75V, dar pot fi folosite si neoane simple sau fosforescente care difuzeaza lumina.


La locul de munca puteti folosi lampadarele de birou cu becuri si lentile reglabile pentru a focaliza lumina cum doriti. Bratele flexibile permit o manevrabilitate sporita, iar unele modele permit modificarea sau scoaterea unor accesorii.


Lampadarele de exterior sau felinarele sunt de asemenea foarte diverse. Barcelona este recunoscuta pentru ciudatele ei felinare, stilul Gaudi.


Pentru gradina sunt foarte practice lampadarele gen stalp de dimensiuni mici, cu baterii reincarcabile la soare. Becurile si sticla sunt mai rezistente si mai mari.

www.incasa.ro
Altheate

11 dec 2006