Importanta covorului de la intrare

Unele lucruri, desi sunt de moda veche, traditionale, sunt inca utilizate pe scara larga. Printre acestea sunt si covorasele din fata usii de la intrare. Exista motive intemeiate pentru ca aceste lucruri sunt inca folosite.

Ele indeplinesc atat un rol functional, cel de a retine murdaria si praful, cat si unul estetic. Exista numeroase optiuni pe piata, trebuie doar sa alegem acel covoras care sa indeplineasca cat mai bine aceste doua functii. Forma si marimea sunt foarte importante, sa nu uitam de stil si culoare.

Covorul trebuie ales si in functie de zona in care dorim sa-l folosim. Acesta poate fi pozitionat in fata usii in interior sau pe exterior. Cei care locuiesc la bloc, si doresc sa foloseasca covorasul pe exterior, pot opta pentru orice tip de material, in timp ce proprietarii caselor trebuie sa tina cont si de acest aspect.

Nu orice material este destul de rezistent pentru a face fata intemperiilor. Pentru exterior sunt indicate covorasele de cauciuc. Acestea sunt foarte rezistente si usor de curatat. De asemenea, se usuca repede, iar perii desi din cauciuc curata talpa pantofilor in profunzime. Calitatea este un criteriu important si atunci cand doriti sa alegeti un covor pentru interior. Orice covor menit sa acopere pardoseala de la intrare trebuie sa suporte traficul intens.

Achizitionati un produs dintr-un material rezistent, precum lana, si nu uitati sa folositi o panza antiderapanta daca covorul este plasat pe o suprafata lemnoasa sau pe o suprafata pe care se poate aluneca cu usurinta. Nu uitati ca acest element este raspunzator si de pastrarea curateniei din casa. Materialul din care este realizat trebuie sa favorizeze o curatare cat mai buna a pantofilor dar sa retina si cat mai bine murdaria, pentru ca aceasta sa nu poata fi imprastiata.

Alegeti dimensiunea covorului in functie de marimea holului si gasiti forma geometrica care va avantaja cel mai bine spatiul. Covoarele lungi si dreptunghiulare sunt ideale pentru holurile lungi si pentru cele inguste, iar un covor rotund centrat in fata usii de la intrare adauga o nota de eleganta incaperii. In ceea ce priveste forma covorului plasat pe exterior, aceasta ar trebui sa fie dreptunghiulara, deoarece are o acoperire mai larga fata de celelalte forme.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro