Amenajare in stil Feng Shui - Puterea locuintei

feng shuiPotrivit vechii invataturi chinezesti, amenajarea locuintei reprezinta mult mai mult decat  o chestiune de estetica. Aceasta poate avea chiar un impact asupra vietii cotidiene. Exista momente cand nu ne simtim bine intr-o locuinta, dar fara sa stim de ce. Eventual, dupa o analiza mai atenta ne dam seama ca, de exemplu, masa in canturi domina incaperea, plantele sunt lipsite de viata, mobila este invechita si nu se potriveste deloc. Uneori efectul este si mai concret: o incapere in care patrunde soarele este mult mai primitoare decat una mica si intunecoasa.

 

Locuinta ne poate influenta starea de spirit

Aceasta este ideea de baza Feng Shui, invatatura chinezeasca a vietii in armonie cu mediul inconjurator. Feng Shui ne arata cum ne pot influenta viata alegerea si amenajarea unei locuinte. De asemenea, relatia noastra, succesul si sanatatea se afla in stransa legatura cu aceste doua aspecte. Acelasi lucru este valabil  pentru case, gradini si chiar si pentru locul de munca. Cine se simte bine si sta cu placere la birou, acela isi duce cu succes la indeplinire sarcinile.

 

In Asia, Feng Shui apartine vietii cotidiene. Marii proprietari si oamenii de afaceri consulta frecvent maestri Feng Shui, inainte de a construi spatii. Chiar si in lumea noastra se intampla aceste lucruri din ce in ce mai frecvent.

 

O stiinta straveche

 

Conotatia ezoterica ne induce in eroare: Feng Shui este o stiinta veche de mii de ani. Numele acesteia ( "vant si apa") intareste ideea comuniunii omului cu natura si sublineaza faptul ca omul este influentat de aceasta, ca in spatele stiintei exista un izvor de energie. Invatatura clasica Feng Shui  se bazeaza pe mai multe sisteme filosofice si impune un studiu intensiv, care poate dura zeci de ani. De aceea se practica des "Neo Feng Shui", o versiune superficiala a adevaratei invataturi. Si aceasta are efectele ei.

 

Masurile Feng Shui

 

Daca sunt luate masurile Feng Shui specifice, viata poate fi influentata in mod pozitiv. Printre factorii care intaresc efectul invataturii se numara: oglinda, cristale din plumb si surse suplimentare de lumina. Ideale sunt si obiectele cu caracter simbolic: delfini pentru relatii, fantani sau fotografii cu valoare personala. Admis este tot ceea ce ne place.

 

Potrivit invataturii Feng Shui locuinta este oglinda personalitatii si poate fi practicata chiar si cu arta moderna, mobilier simplu si antichitati.. Aici este vorba de atentia pe care o dam celor patru pereti - si astfel vietii noastre. Fiecare mobila in parte si fiecare obiect decorativ nu trebuie sa-si indeplineasca doar propriul scop, ci si necesitatea estetica. Cu alte cuvinte, cine isi doreste un mediu cald si primitor sa nu se inconjoare de un design optic rece.

 

De exemplu, daca lipseste coltul special amenajat pentru relatie, atunci acest lucru, conform invataturii Feng Shui, poate avea un efect negativ asupra cuplului. Astfel, partenerii pot trai o viata intreaga trecand unul pe langa celalalt. Aici poate ajuta, de exemplu, o oglinda care creaza profunzimea.

 

Chiar si Feng Shui-ul "vestic" reprezinta o tema vasta. Pentru o bunadispozitie in locuinta este neaparat nevoie de igiena si ordine, dar si de libertatea de miscare: mobila nu trebuie sa ne stea in drum. Obiectele vechi si care nu mai sunt folosite pot avea un efect apasator asupra noastra. Acest lucru este valabil si pentru mesele sau rafturile cu canturi ascutite.

 

Merita deci sa avem incredere in sfaturile serioase Feng Shui si sa ne punem ordine in viata. Efectul secundar placut: o locuinta primitoare.

 

InCasa.ro