Incaperea cu mai multe fete

O sufragerie, trei idei de amenajare: confortabil, modern si clasic.

Amenajarea unei incaperi este un lucru la indemana oricui: cateva scaune, o masa, o canapea, eventual si fotolii, niste rafturi si totul este gata. Totusi nu este chiar atat de simplu cum pare. Cum putem transforma o incapere goala, banala? Aceasta este o intrebare la care InCasa.ro are cateva raspunsuri pentru dvs. Ideea la care ne-am gandit este sa transformam aceeasi suprafata in 3 sufragerii diferite din punct de vedere stilistic. In primul rand sa fie confortabila, oaza de relaxare dupa o zi obositoare, in cea de-a doua varianta este vorba despre curajul de a incerca nuantele tari si formele, iar a treia alternativa incearca sa puna accentul pe eleganta.

Canapeaua si fotoliile in culori calde, cum ar fi bejul, cu cotiere impletite din ratan si cu perne moi, care se afla in sufrageria confortabila redau multa caldura si naturalete. Foarte importanta este si alegerea podelei si cea a culorii peretilor. In acest caz, un parchet inchis din stejar reprezinta o combinatie care este in mare voga. Foarte potrivita ar fi o biblioteca de culoarea ciocolatei, care sa permita datorita rafturilor mai multe modalitati de aranjare. De ceva curaj aveti nevoie daca aplicati un tapet cu un design floral.

canapea bucatarie camera

A doua propunere de amenajare ar fi utilizarea unui covor verde deschis, care face din orice incapere o lume vesela si plina de culoare. Cine considera aceasta culoare ca fiind prea tinereasca se poate orienta dupa un verde masliniu, bej sau rosu. Pentru ca incaperea sa dea senzatia unui spatiu mai mare este absolut indicata folosirea culorilor deschise pe pereti. Culorile inchise dau senzatia de spatiu mic, restrans.

In cazul in care adoptam stilul clasic, atunci ne orientam si alegem o masa masiva, eventual cu suprafata de culoarea alba, cu scaune potrivite si de ce nu si cu 2 - 3 taburele care sa completeze intregul set. Piesa de rezistenta a acestui stil este dulapul cu sertare, care ne aduce aminte de comodele vechi din casa bunicilor.

O nota prietenoasa este redata de decoratiunile atent alese (scoici, flori, vaze din lut...).

Cu imaginatie si putin curaj puteti transforma spatiul initial banal intr-o lume plina de culoare si de caldura.

Foto: uniquecane.com ; wunderweib.de ; wirliebenwohnen.de ; lagniappehome.com

InCasa.ro